Зеленський поспілкувався з новим прем’єром Словаччини

Зеленський поспілкувався з новим прем’єром Словаччини

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський закликав Прем’єр-міністра Словацької Республіки Едуарда Хегера посприяти у прискоренні укладення угоди про спільний прикордонно-митний контроль.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Президента.

У телефонній розмові Зеленського і Хегера окрема увага була приділена безпековій ситуації на сході України.

Голова уряду Словаччини висловив стурбованість у зв’язку з нарощенням військової присутності РФ біля українських кордонів і запевнив у твердій підтримці Словаччиною суверенітету і територіальної цілісності України.

Співрозмовники обмінялися думками щодо співпраці між Україною та Євросоюзом.

Читайте також: Члени Вишеградської групи підтримали Чехію в конфлікті з РФ

Зеленський подякував за підтримку Словаччини у питаннях європейської інтеграції України та висловив сподівання на подальше поглиблення практичної взаємодії у цій сфері.

Зеленський та Хегер обговорили актуальні питання двостороннього порядку денного, зокрема у сфері транспорту та прикордонного співробітництва. Глава держави наголосив на зацікавленості української сторони у якнайшвидшому відновленні повноцінної роботи міжнародного аеропорту «Ужгород».

Читайте також: Зеленський підписав закон про призов резервістів в особливий період

«Розраховую на вашу особисту підтримку в завершенні Словаччиною внутрішньодержавних процедур, необхідних для набрання чинності угодою щодо аеропорту «Ужгород» незабаром. Сподіваюся, що вже скоро ми зможемо відновити повноцінну роботу аеропорту», – наголосив Зеленський.

Він зауважив, що для обох країн важливо, щоб перетин кордону був максимально сприятливим. Зеленський відзначив позитивну динаміку у зменшенні черг на українсько-словацькому кордоні.

«Важливо налагодити спільний прикордонний і митний контроль зі Словаччиною. Це також допоможе нам у боротьбі з контрабандою. Прошу Вашого сприяння у прискоренні укладення угоди про спільний прикордонно-митний контроль на кордоні між нашими країнами», – зазначив Президент України.

Читайте також: Париж запевняє: чергове посягання РФ на суверенітет України не залишиться без наслідків

Зеленський запросив Прем’єр-міністра Словаччини відвідати Україну з візитом, щоб обговорити питання двостороннього економічного співробітництва та налагодження співпраці між Україною та Словаччиною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-