Україна та  Британія співпрацюватимуть на рівні оперативних штабів Збройних сил

Україна та Британія співпрацюватимуть на рівні оперативних штабів Збройних сил

Укрінформ
Делегація Збройних Сил України під час офіційного візиту до Великої Британії вивчила досвід роботи британського оперативного штабу та досягла домовленостей щодо поглиблення військового співробітництва між збройними силами обох країн.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба командування Об’єднаних сил.

«Ми ознайомилися з умовами планування, підготовки та проведення операцій Об’єднаних сил швидкого реагування як самостійно, так і спільно із союзниками та країнами-партнерами, а також завданнями щодо організації оперативної та бойової підготовки», - розповів командувач Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Читайте також: Наєв: Росія не збільшила кількість авіації на кордоні з Україною

За його словами, під час поїздки вивчався й досвід роботи Постійного оперативного штабу Стратегічного Командування Збройних Сил Сполученого Королівства Великої Британії. Зокрема, порядок роботи структурних підрозділів Постійного оперативного штабу, порядок управління під час операцій, повноваження командуючих і командирів.

Своєю чергою начальник об'єднаних операцій Постійного оперативного штабу Стратегічного Командування ЗС Великої Британії віцеадмірал Бен Кі повідомив про подальші кроки з поглиблення військового співробітництва між спорідненими Командуваннями обох країн.

Читайте також: Ударні угруповання для ведення бойових дій з боку РФ наразі не створені - Наєв

Як повідомляв Укрінформ, 9 квітня Міноборони Великої Британії привело армію в підвищений ступінь боєготовності на тлі стягування російських військ до кордону України. На початку квітня Командування Збройних сил США у Європі також підвищило свою боєготовність до максимально можливого рівня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-