Президент Євроради схвалив ідею зустрічі з лідерами «Тріо асоціації»

Президент Євроради схвалив ідею зустрічі з лідерами «Тріо асоціації»

Укрінформ
Під час візиту до Тбілісі президент Європейської ради Шарль Мішель погодився з пропозицією Саломе Зурабішвілі провести зустріч керівництва ЄС із лідерами «Тріо асоціації» – України, Грузії та Молдови.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Європейської ради.

«Ваше вчорашнє досягнення (підписання політичної угоди – ред.) є особливо важливим з огляду на складну регіональну ситуацію. ЄС глибоко занепокоєний нарощуванням сил Росії на кордонах України та в незаконно анексованому Криму. Ризик подальшої ескалації є очевидним. Євросоюз закликав Росію знизити напруження», - зазначив Мішель.

Він підтвердив тверду підтримку Євросоюзом суверенітету та територіальної цілісності Грузії та намір зміцнювати програму Східного партнерства.

Читайте також: Президент Євроради підтвердив участь у саміті Кримської платформи

«Я сьогодні також обговорив з президентом Зурабішвілі намір поглиблювати співпрацю з партнерами, що асоційовані з ЄС – Грузією, Україною і Молдовою. Я привітав ідею скликати зустріч з лідерами цих країн для підтвердження наших особливих зобов’язань відносно асоційованих партнерів», - наголосив президент Європейської ради.

Як повідомлялося, владна партія Грузії та опозиційні політсили за посередництва ЄС підписали угоду з метою завершення тривалої політичної кризи в країні.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-