Париж запевняє: чергове посягання РФ на суверенітет України не залишиться без наслідків

Париж запевняє: чергове посягання РФ на суверенітет України не залишиться без наслідків

Заява
Укрінформ
Військова ескалація з боку Росії поблизу українських кордонів та у Криму є неприпустимою і не повинна залишатися без наслідків.

Про це заявило Міністерство Європи і закордонних справ Франції, передає власний кореспондент Укрінформу.

«У контексті нинішнього напруження на кордонах України й у Криму черговий напад на суверенітет або територіальну цілісність України з боку Росії є неприпустимим і не може залишатися без наслідків», - зазначили у французькому МЗС.

Як наголошується, нині зусилля офіційного Парижа зосереджені на деескалації напруження.

Читайте також: Кулеба обговорив з головою комітету Сенату США збільшення військової допомоги

У зовнішньополітичному відомстві нагадали, що Франція разом з Німеччиною продовжують дискусії у нормандському форматі задля сприяння встановленню сталого миру на сході України.

Як повідомляв Укрінформ, президент Франції Еммануель Макрон в інтерв'ю американському телеканалу CBS заявив, що Захід повинен окреслити «червоні лінії» у своїх відносинах з РФ, а політика санкцій повинна продовжуватися разом із підтримкою діалогу.

Читайте також: Кулеба назвав три кроки для запобігання подальшій агресії з боку Росії

Збройні сили Російської Федерації здійснюють нарощування військ поблизу державного кордону України на півночі, сході та півдні, а також в окупованому Криму. Крім того, зросла кількість випадків порушення перемир’я на сході України з боку збройних формувань РФ, є втрати серед бійців ЗСУ. Паралельно РФ веде пропагандистську кампанію на виправдання агресії проти України.

6 квітня також стало відомо, що, окрім стягування військ до українського кордону, Росія почала контрольну перевірку боєготовності армії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-