Кулеба обговорив з головою комітету Сенату США збільшення військової допомоги

Кулеба обговорив з головою комітету Сенату США збільшення військової допомоги

Укрінформ
Очільник МЗС Дмитро Кулеба обговорив з головою комітету в закордонних справах Сенату США Робертом Менендесом збільшення військової допомоги Україні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба МЗС.

Під час телефонної розмови Менендес розповів, що у Сенаті США з великим занепокоєнням ставляться до нарощування військової присутності РФ на кордоні з Україною та загроз, які нинішні дії Москви становлять для нашої держави та Європи.

Глава МЗС детально поінформував американського сенатора про актуальну ситуацію в зоні російсько-українського конфлікту та вздовж кордону України. Він привернув окрему увагу до протиправних дій РФ в Азово-Чорноморській акваторії, мілітаризації тимчасово окупованого Криму, Чорного й Азовського морів.

Своєю чергою голова комітету Сенату наголосив, що неспровокована агресія Росії проти України є абсолютно неприйнятною для Сполучених Штатів і цивілізованого світу, та запевнив, що будь-який новий її етап матиме для Москви тяжкі наслідки. При цьому він високо відзначив виважену та мудру реакцію України на спроби Росії провокувати загострення.

Читайте також: Кремль буде готовий до атаки на Україну за кілька тижнів – Кулеба

Як зазначається, Кулеба підкреслив, що Україна високо цінує багаторічну двопартійну підтримку Конгресу Сполучених Штатів, яка має особливе значення для посилення обороноздатності України, впровадження реформ, зміцнення демократичних інститутів та енергетичної незалежності нашої держави.

Менендес запевнив Кулебу у непохитній підтримці територіальної цілісності й суверенітету України, готовності Сенату США і надалі рішуче підтримувати свого стратегічного партнера, особливо в умовах ескалації агресивних дій Росії.

Голова Комітету Сенату США повідомив, що очікує схвалення в очолюваному ним сенатському комітеті законопроєкту “Про безпекове партнерство з Україною”, який передбачає збільшення розміру щорічної військової допомоги, включно з наданням летальної зброї.

Читайте також: Кулеба назвав три кроки для запобігання подальшій агресії з боку Росії

Як повідомляв Укрінформ, 15 квітня президент США Джо Байден видав указ про запровадження нових санкцій та інших обмежень проти Росії. У тому числі йдеться про видворення російських дипломатів, через дії уряду та розвідувальних служб РФ проти інтересів і суверенітету США.

Міністр оборони Андрій Таран під час виступу на засіданні підкомітету Європарламенту з питань безпеки й оборони 14 квітня повідомив, що загальна потужність російських військ, які сконцентровані вздовж українського кордону, становить 56 тактичних груп батальйонного рівня зі 110 тисячами військовослужбовців.

За його словами, справжньою метою нарощування Росією військової присутності біля кордонів України може бути посилення тиску на Київ задля примусу до поступок у переговорному процесі та демонстрація готовності до застосування збройної сили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-