Держдеп США - про військову ескалацію: Росія є агресором

Держдеп США - про військову ескалацію: Росія є агресором

Укрінформ
США чітко визначають РФ агресором – попри всі спроби російської пропаганди виправдати нарощування своїх сил на кордоні з Україною та звинуватити Київ у провокаціях.

З такою заявою виступив на брифінгу в Вашингтоні речник Державного департаменту США Нед Прайс, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Отже, дозвольте мені бути чітким: Росія – агресор», - заявив представник зовнішньополітичного відомства США.

Він підкреслив, що Сполучені Штати «глибоко занепокоєні» агресивними діями та риторикою Російської Федерації, спрямованими проти України. Водночас, за його словами, не існує жодних ознак того, ніби провокації чинить Україна, аби посилити напруження, - як про це заявляють у Кремлі.

Читайте також: США перебувають у координації з Україною щодо напруженості з боку РФ – Держдеп

«Що ми дійсно бачимо – це російську кампанію дезінформації, створену для фальшивих звинувачень України за те, що робить сам Кремль», - зауважив Прайс.

Він нагадав, що ця тема була однією з головних під час дискусій у Брюсселі минулого тижня, де перебував з візитом держсекретар Блінкен. Крім того, це питання залишається актуальним і в інших міжнародних переговорах глави Держдепартаменту.

До того ж Північноатлантичний альянс твердо й одностайно підтвердив, що продовжує стояти разом з Україною, яка є одним із ключових партнерів НАТО в регіоні, нагадав офіційний представник Держдепу.

Читайте також: США рішуче протистоять Росії, а Байден – як ніколи серйозний

Як повідомляв Укрінформ, Росія продовжує нагромадження ударних військових підрозділів поблизу кордонів України, що викликає глибоке занепокоєння в ЄС, США та інших демократичних країнах. Водночас в офіційних російських ЗМІ ведеться кампанія брехні та провокацій з метою дискредитації України та виправдання військового втручання під приводом «захисту російськомовного населення».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-