Президент: Україна не починає війну першою, але завжди стоїть до останнього

Президент: Україна не починає війну першою, але завжди стоїть до останнього

Відео
Укрінформ
Біля державних кордонів України сконцентровано чималу кількість російських військ, але загрозу становлять не лише вони, а й людські емоції.

Про це Президент України Володимир Зеленський сказав у відеозверненні до співвітчизників, оприлюдненому у Фейсбуку, повідомляє Укрінформ.

«Біля наших державних кордонів сконцентровано чималу кількість російських військ. Офіційно Росія називає це навчанням. Неофіційно весь світ називає такі речі шантажем. Чи хвилює це нас? Так. Чи вимагає Україна та її міжнародні партнери відвести війська від наших кордонів? Так. Адже Російська Федерація постійно повторює, що вона прагне миру, але водночас створює всі передумови для ескалації», - сказав Зеленський.

На переконання Президента, це не логічно, але й не несподівано. Водночас він вважає, що це не означає того, що ескалація неминуча. Тим більше, що Україна не хоче війни та має намір боротись за мир дипломатичним шляхом.

Читайте також: Зеленський вважає, що не можна говорити про Україну без України

«Наш принцип простий: Україна не починає війну першою, але Україна завжди стоїть до останнього. Що потрібно робити вам? Перше. Усвідомити, що загрозу становлять не лише чужі війська, але й наші емоції. Як ми реагуємо на інформацію і де ми її отримуємо. Варто тричі подумати, чи треба сьогодні безапеляційно довіряти експертам з інтернету, «надійним» джерелам ЗМІ, інсайдам анонімних телеграм-каналів? Чуткам у маршрутці, на ринку та біля під’їзду? Чуткам від знайомих, чиї знайомі мають знайомих у Міноборони й по секрету поділилися секретною інформацією?» - сказав Президент.

На його думку, не варто також довіряти й заявам декотрих політиків, для яких мають значення не інтереси людей, а їхні голоси.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-