Макрон може відвідати Україну на початку літа - посол Франції

Макрон може відвідати Україну на початку літа - посол Франції

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон під час зустрічі з Президентом Володимиром Зеленським у Парижі підтвердив бажання відвідати Україну, візит може відбутися ще на початку літа.

Про це в інтерв’ю Укрінформу повідомив посол Франції в Україні Етьєн де Понсен.

“З нагоди зустрічі (з Президентом Зеленським у Парижі 16 квітня - ред.) Президент Макрон знову підтвердив своє бажання приїхати з візитом в Україну як тільки дозволить епідемічна ситуація. Наразі йдеться знову ж таки про перше півріччя або ж про літо поточного року. Точної дати ми наразі не маємо, але перспектива візиту підтверджується з боку офісу Президента Французької Республіки”, - сказав посол.

Він також зазначив, що нещодавній візит Президента Зеленського до Парижа слід розглядати як регулярний контакт лідерів Франції і України, який відбувся за планом.

Читайте також: Під час зустрічі Зеленського і Макрона не звучало неприйнятних для України пропозицій - Єрмак

Як повідомлялося, Президенти України і Франції 16 квітня провели переговори у Парижі. Зустріч відбувалася у форматі «віч-на-віч» і стосувалася загострення безпекової ситуації на сході України. Пізніше до неї відеозв’язком долучилася канцлер Німеччини Анґела Меркель.

Повну версію інтерв’ю незабаром буде оприлюднено на сайті Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-