Наступний саміт Східного партнерства має підтвердити прагнення України до членства в ЄС - Разумков

Наступний саміт Східного партнерства має підтвердити прагнення України до членства в ЄС - Разумков

Укрінформ
Шостий саміт Східного партнерства цього року має підбити підсумок змін у цьому регіоні протягом минулих років та підтвердити курс України, а також Грузії і Молдови, на європейську інтеграцію та майбутнє членство в ЄС.

Таке переконання у вівторок, 20 квітня, під час виступу на віртуальному засіданні Парламентської асамблеї Східного партнерства Euronest висловив Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Незабаром має відбутися черговий, шостий саміт Східного партнерства. Сподіваюся, що цей саміт не лише підіб’є підсумок досягнень у відносинах країн-партнерів з Європейським Союзом, але й підтвердить європейські прагнення тих держав, метою яких є членство в ЄС. Наша країна має дуже амбітну мету - стати повноцінним членом ЄС. Цей курс був обраний українським народом, він закріплений в Конституції нашої держави. Ми добре розуміємо, що це буде непростий, довгий шлях. Але і Україна, і, впевнений, наші партнери - і Грузія, і Молдова, - ми готові до цього, і не будемо змінювати свій вектор розвитку», - наголосив Голова Верховної Ради.

Читайте також: Стефанішина вважає, що Україні вже місце серед кандидатів на членство в ЄС

Він зауважив, що європейська перспектива має стати основним рушієм розвитку і реформ, які відбуваються в регіоні. В цьому контексті Euronest є унікальною платформою для співробітництва в рамках Східного партнерства, адже без повноцінної участі парламентарів та громадянського суспільства неможливо досягти успіху на шляху до демократії, сталого розвитку та економічного процвітання країн-партнерів.

Читайте також: Відсутність реакції ЄС провокуватиме Росію на дії проти інших країн – Разумков

За словами Разумкова, уточнення цілей та пріоритетів всієї програми Східного партнерства, адаптація їх до нових реалій, а також визнання прагнень тих партнерів, що мають на меті інтеграцію до ЄС, призведуть до зміцнення як регіону Східного партнерства, так і Європейського Союзу в цілому.

Читайте також: ЄС і Штати погодилися стримувати Росію та підтримати країни Східного Партнерства

Як повідомлялося, Парламентська асамблея Східного партнерства була заснована у травні 2011 року.

Черговий саміт Східного партнерства має відбутися у другій половині цього року за Словенського головування в Раді ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-