У «Слузі народу» відреагували на зустріч депутата Шевченка з Лукашенком

У «Слузі народу» відреагували на зустріч депутата Шевченка з Лукашенком

Відео
Укрінформ
Депутат від фракції "Слуга народу" Євгеній Шевченко, який зустрівся з Олександром Лукашенком, не був делегований на проведення перемовин з офіційними особами Білорусі, а фракція "Слуга народу" буде вимагати від нього пояснень.

Про це йдеться у коментарі голови партії "Слуга народу" Олександра Корнієнка, переданому Укрінформу.

"Народний депутат Шевченко не був делегований фракцією, партією "Слуга народу", Міністерством закордонних справ чи Офісом Президента України на проведення будь-яких перемовин з офіційними особами Білорусі. Він також не перебуває у складі парламентської делегації до Республіки Білорусь", - заявив Корнієнко.

Відповідно, за словами політика, всі зустрічі, які проводить чи буде проводити Шевченко, є його особистою ініціативою. Він діє як приватна особа, а не представник держави.

Читайте також: «Замах» на Лукашенка: Варшава спростовує закиди ФСБ

"Я вважаю, що подібні дії як мінімум порушують порядок реалізації зовнішньої політики в Україні та принцип узгодженості дій всіх гілок влади у міжнародних відносинах. Очікується, що фракція вимагатиме від пана Шевченка пояснень по його поверненню", - наголосив Корнієнко.

Як повідомлялося, народний депутат від фракції "Слуга народу" Євгеній Шевченко 20 квітня у Телеграмі повідомив, що приїхав у Мінськ. У Телеграм-каналі "Пул первого" оприлюднили інформацію, зокрема, фото і відео зустрічі Шевченка із Олександром Лукашенком.

Як повідомлялося, у Білорусі з серпня 2020 року тривають масові протести проти фальсифікації результатів президентських виборів, на яких переможцем був оголошений Олександр Лукашенко.

Режим застосовує проти демонстрантів жорстокі репресії та масово заарештовує їх.

Легітимність режиму Лукашенка не була визнана ЄС, США, Україною та більшістю демократичних країн світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-