На деескалацію спрямовані всі дипломатичні зусилля - Маас

На деескалацію спрямовані всі дипломатичні зусилля - Маас

Укрінформ
Міністр закордонних справ ФРН Гайко Маас наголошує на необхідності вжиття всіх дипломатичних заходів, аби не допустити подальшої ескалації на східному кордоні України.

Про це він заявив після засідання глав МЗС країн Євросоюзу, у якому взяв участь і Дмитро Кулеба, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Маас висловив сподівання, що подальшої ескалації ситуації не станеться, і справа не зайде «так далеко, як тоді, коли довелося пережити анексію Криму». За його словами, на врегулювання конфлікту дипломатичними засобами та запобігання можливим провокаціям спрямовані всі сили.

Читайте також: Євросоюз не розглядає суверенітет України як розмінну монету - Маас

«Кожному зрозуміло, як у випадку з незаконною анексією Криму, що є речі, які для нас будуть неприйнятні та які завжди матимуть наслідки», - наголосив очільник МЗС Німеччини.

Як повідомлялося, нарощування російських військ біля кордону з Україною стало основною темою наради глав МЗС Євросоюзу, що відбулася за участю нашої країни 19 квітня.

Читайте також: Світ має застерегти Москву від військового вторгнення - Маас

14 квітня міністр оборони Андрій Таран на засіданні підкомітету Європарламенту з питань безпеки й оборони повідомив, що загальна потужність російських військ, які сконцентровані вздовж українського кордону, становить 56 тактичних груп батальйонного рівня зі 110 тисячами військовослужбовців.

За його словами, справжньою метою нарощування Росією військової присутності біля кордонів України може бути посилення тиску на Київ задля примусу до поступок у переговорному процесі й демонстрація готовності до застосування збройної сили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-