Росія продовжує нарощувати сили на кордоні з Україною - Пентагон

Росія продовжує нарощувати сили на кордоні з Україною - Пентагон

Укрінформ
Міністерство оборони США підтверджує, що Росія продовжує нарощувати військову присутність поблизу кордону з Україною, а також в окупованому Криму.

З відповідною заявою виступив на брифінгу речник Пентагону Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Протягом двох тижнів ми продовжуємо спостерігати збільшення кількості сил (РФ – ред.) уздовж кордонів України та в окупованому Криму», - зазначив представник оборонного відомства.

Він не став розкривати розвіддані щодо чисельності російських сил, але зауважив, що американська сторона закликала росіян роз’яснити їхні наміри.

Читайте також: Пентагон стурбований ескалацією на сході України

За словами представника Пентагону, у Вашингтоні не вважають, що нарощування сил РФ сприяє безпеці та стабільності в регіоні. «Ми закликаємо Росію припинити провокації та сприяти стабільності й безпеці. І вони могли б розпочати з того, щоб пояснити свої наміри», - підкреслив Кірбі.

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони України Андрій Таран під час виступу на засіданні підкомітету Європарламенту з питань безпеки й оборони 14 квітня повідомив, що загальна потужність російських військ, зосереджених уздовж українського кордону, становить 56 тактичних груп батальйонного рівня зі 110 тисячами військовослужбовців.

Читайте також: Байден закликав Росію до деескалації

За словами міністра, справжньою метою нарощування Росією військової присутності біля кордонів може бути посилення тиску на Київ задля примусу до поступок у переговорному процесі та демонстрація готовності до застосування збройної сили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-