Радники «нормандської четвірки» продовжать узгодження кластерів - ОП

Радники «нормандської четвірки» продовжать узгодження кластерів - ОП

Укрінформ
Радники лідерів країн «нормандської четвірки» закликають представників ТКГ працювати над механізмом координації з реагування на порушення режиму припинення вогню.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс Президента за підсумками відеоконференції політичних радників «нормандської четвірки», у якій узяв участь керівник ОП Андрій Єрмак.

«Під час зустрічі німецька сторона запропонувала узгодити звернення політичних радників лідерів «нормандської четвірки» про те, що вони вітають оновлену прихильність додатковим заходам зі зміцнення режиму припинення вогню від 27 липня 2020 року. Радники закликають представників Тристоронньої контактної групи працювати над механізмом координації з реагування на порушення режиму припинення вогню», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Радники «Норманді» можуть провести зустріч на лінії розмежування

Єрмак зазначив, що українська сторона підтримує таке звернення до ТКГ, а також має багато пропозицій щодо вдосконалення функціонування режиму припинення вогню, наприклад щодо суворішої відповідальності за снайперські обстріли.

«Крім того, у разі наявності загиблих у результаті обстрілів робоча група ТКГ з питань безпеки має збиратися протягом 24 годин, і ніхто не має права відмовитися від цього», - інформує ОП.

Також повідомляється, що відповідні пропозиції української сторони cформовані та будуть представлені координатору робочої групи з питань безпеки ТКГ послу Яшару Халіту Чевіку під час завтрашнього засідання.

Читайте також: Зеленський налаштований на перемовини з усіма лідерами країн «Норманді»

Радники лідерів України, Франції, Німеччини та Росії також домовилися на наступних засіданнях продовжити роботу над узгодженням кластерів, які покликані забезпечити виконання Мінських домовленостей.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський вважає можливим новий саміт «нормандської четвірки».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-