Україна направила ноту про оголошення небажаною особою радника посольства РФ

Україна направила ноту про оголошення небажаною особою радника посольства РФ

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України направило ноту посольству Російської Федерації в Україні про оголошення небажаною особою одного з радників посольства. Він має протягом 72 годин залишити територію України.

Про це Укрінформу повідомив речник МЗС Олег Ніколенко.

«Сьогодні МЗС України надіслало ноту про оголошення одного із радників посольства Російської Федерації в Києві небажаною особою у зв’язку із діяльністю, несумісною із його дипломатичним статусом. Він має залишити територію нашої держави впродовж 72 годин», - зазначив він.

Ніколенко додав, що наразі також вирішується питання повернення до України українського консула із Санкт-Петербурга.

Читайте також: МЗС назвало прізвище російського дипломата, якого видворять з України

Як повідомляв Укрінформ, ФСБ Росії повідомило в суботу, 17 квітня, про затримання у Санкт-Петербурзі 16 квітня консула Генерального консульства України Олександр Сосонюка нібито за отримання закритої інформації з баз даних правоохоронних органів і ФСБ.

Тимчасовому повіреному у справах України в Російській Федерації Василю Покотилу, який був викликаний у суботу до МЗС РФ, оголосили про небажаність перебування в Росії консула генерального консульства України в Санкт-Петербурзі.

Читайте також: Україна висилає російського дипломата з Києва

Заступник міністра закордонних справ України Євген Єнін назвав затримання українського консула Сосонюка в Санкт-Петербурзі грубою провокацією.

Речник МЗС Олег Ніколенко 17 квітня повідомив, що у відповідь на зазначену провокацію старший дипломат посольства Росії в Києві має залишити територію України впродовж 72 годин, починаючи із 19 квітня.

Заступник глави МЗС Євгеній Єнін в ефірі «Україна 24» 18 квітня повідомив, що йдеться про радника посольства Росії в Києві на прізвище Черніков.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-