Українська делегація в ПАРЄ працюватиме над візитом Міятович на тимчасово окуповані території

Українська делегація в ПАРЄ працюватиме над візитом Міятович на тимчасово окуповані території

Укрінформ
Члени української делегації у Парламентській асамблеї Ради Європи домовилися працювати над можливим візитом комісара Ради Європи з прав людини Дуні Міятович на тимчасово окуповані території України.

Як передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу партії "Слуга народу", про це повідомила керівник Постійної делегації Верховної Ради у ПАРЄ Марія Мезенцева за результатами зустрічі з Міятович.

«Ми домовились працювати над можливим візитом пані комісара на тимчасово окуповані українські території – що стане сильним сигналом для усієї правозахисної спільноти!» – повідомила Мезенцева.

Під час зустрічі Міятович висловила стурбованість та занепокоєння правами кримчан, зокрема, випадками примусової паспортизації, що порушує загальні принципи та норми міжнародного гуманітарного права. А також через указ президента РФ від 20.03.2020 щодо заборони іноземцям володіти землею в Криму, що прямо порушує Протокол І до ЄКПЛ про право власності.

Читайте також: Кулеба обговорив із Міятович захист прав людини на тимчасово окупованих територіях

Також під час зустрічі українські депутати порушили питання стану прав людини в окупованому Криму і ОРДЛО, реальні випадки зникнення та незаконних арештів, зокрема, Олега Шевандіна та Владислава Єсипенка, а також питання захисту прав кримських татар, скасування рішення РФ щодо визнання Меджлісу терористичною організацією.

Як зауважила Мезенцева, особливо гаряче відбулася дискусія щодо візиту Міятович до Криму.

«Річ у тому, що Росія визначила єдиний шлях – через територію РФ. Водночас Україна дозволяє в‘їзд на свою суверенну територію лише з материкової частини України. Також наразі ситуація з візитом ускладнилась через коронавірусну інфекцію», - йдеться у повідомленні.

Окрім того, Дуня Міятович поділилась своїм баченням щодо стрімкого погіршення прав людини у Білорусі. Також вона закликала Україну ратифікувати Стамбульську конвенцію, яка є золотою серединою системи захисту прав жінок і запобігання насилля в Європі, разом із Європейською конвенцією з прав людини.

Як повідомляв Укрінформ, весняна сесія Парламентської асамблеї Ради Європи триватиме впродовж 19-22 квітня. У зв'язку із карантинними обмеженнями делегати працюватимуть у гібридному режимі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-