Депутатка: На сесії ПАРЄ маємо привернути увагу до скупчення військ РФ біля кордонів України

Депутатка: На сесії ПАРЄ маємо привернути увагу до скупчення військ РФ біля кордонів України

Укрінформ
Весняна сесія Парламентської асамблеї Ради Європи, яка пройде у Страсбурзі 19-22 квітня, буде надзвичайно важливою і насиченою.

Як передає Укрінформ, на цьому акцентувала заступниця члена постійної делегації у ПАРЄ, заступниця голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук у Фейсбуці.

"Робота обіцяє бути досить насиченою. Одна з найцікавіших тем – бачення Асамблеєю стратегічних пріоритетів Ради Європи, в обговоренні якої братиму участь від політичної групи АЛДЕ (де я є віцепрезиденткою). Також розглянемо питання порушення прав людини та необхідності виборчої реформи у Білорусі, оподаткування у сфері цифрової економіки, дискримінації людей із хронічними захворюваннями, захисту прав людини серед національних меншин і європейської політики щодо діаспор і, звісно, «COVID-дозволи або сертифікати: захист основоположних свобод і правові наслідки» тощо", - зазначила Кравчук.

Читайте також: Українська делегація відбула на сесію ПАРЄ

Вона також наголосила, що сесія є надзвичайно важливою. Зокрема, високий рівень заходів видно зі списку спікерів.

Так, до сесії дистанційно долучаться канцлер Німеччини, очільниця уряду країни, що головує у Комітеті міністрів Ради Європи, Ангела Меркель та Міхаель Рот, який, як державний міністр, виступить від німецького уряду. Безпосередньо в ПАРЄ у Страсбурзі очікуються виступи президента Європарламенту Девіда Сассолі, президента Молдови Маї Санду та генерального секретаря Ради Європи Марії Пейчинович-Бурич.

За словами Кравчук, у четвер відбудуться термінові дебати про арешт у січні російського опозиційного політика Олексія Навального.

Читайте також: У Раді розповіли про підготовку установчого зібрання Кримської платформи у ПАРЄ

"Тема гостра і дещо контраверсійна, але для нашої делегації – це больова точка Росії, на яку ми маємо тиснути, незважаючи на некоректні висловлювання Навального щодо українських питань. Ми маємо ще і ще привертати увагу міжнародної спільноти до дискредитуючої владу РФ практики переслідування політичних опонентів та засудити порушення прав людини", - зауважила Кравчук.

Окрім того, парламентарій повідомила, що візьме участь у засіданнях двох комітетів: із питань рівності та недискримінації, а також із питань культури, науки, освіти та медіа.

"Окрім того, надзвичайно важливою для нашої делегації є підтримка заяви членів Парламентської асамблеї Ради Європи щодо провокацій Російської Федерації та ескалації військових дій, підготованої литовським колегою та другом України Емануелісом Зінгерісом в межах співпраці у форматі Балтік+. Я відчуваю велику вдячність за цей стратегічний для нас текст, адже сьогодні ми маємо використати доступ до всіх міжнародних майданчиків, щоб привернути увагу до загострення ситуації біля наших кордонів через скупчення російських військ", - підкреслила депутат.

Читайте також: Cвітовий конґрес українців засудив підтвердження повноважень російської делегації в ПАРЄ

Вона також зазначила, що Україна продовжує комунікувати Кримську платформу і закликає делегатів країн-учасниць долучатися на рівні ПАРЄ. Кравчук анонсувала на цьому тижні низку зустрічей, де обговорюватимуть із партнерами подальші спільні дії.

За словами Кравчук, вдруге через карантинні обмеження делегати працюватимуть у гібридному режимі.

"Ми з колегами беремо участь особисто, представники РФ – не наважилися приїхати. Важко сказати, чого злякалися більше: пропустити звернення Путіна до Федеральних Зборів чи почути в обличчя у сесійній залі Асамблеї відверто неприємні речі", - написала Кравчук.

Як повідомляв Укрінформ, весняна сесія Парламентської асамблеї Ради Європи триватиме впродовж 19-22 квітня. У зв'язку із карантинними обмеженнями делегати працюватимуть у гібридному режимі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-