МЗС назвало прізвище російського дипломата, якого видворять з України

МЗС назвало прізвище російського дипломата, якого видворять з України

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України у відповідь на видворення Росією українського консула у Санкт-Петербурзі вишле старшого дипломата із посольства Росії в Києві Чернікова.

Як передає Укрінформ, про це повідомив заступник глави МЗС Євгеній Єнін в ефірі «Україна 24».

«Старший дипломат – це один з радників посольства Росії в Києві, його прізвище Черніков. Відповідна нота буде направлена російському посольству завтра зранку», - наголосив Єнін.

Він також сказав, що українська сторона вже почула певний шантаж з російського боку. «Нам закидають, що якщо ми будемо наголошувати на оголошенні персоною нон-грата саме співробітника посольства, а не одного з консульств, то вони будуть змушені оголосити персоною нон-грата співробітника нашого посольства в Москві. Цивілізованому світу треба звикати до того, що російська дипломатія є ніякою не дипломатією, а продовженням діяльності спецслужб у гібридній війні, і ми все чудово бачимо на прикладах", - зазначив Єнін.

Читайте також: Чехія висилає 18 російських дипломатів

Як повідомлялося, у суботу, 17 квітня, речник МЗС Олег Ніколенко поінформував, що напередодні російські правоохоронці на кілька годин затримали консула Генерального консульства України в Санкт-Петербурзі Олександра Сосонюка.

У ФСБ Росії заявили, що затримали українського дипломата нібито за отримання закритої інформації із баз даних правоохоронних органів і ФСБ.

Читайте також: Єнін назвав провокацією звинувачення ФСБ Росії на адресу українського консула

Згодом МЗС Росії викликало тимчасового повіреного у справах України в РФ Василя Покотила і оголосило про небажаність перебування в Росії консула генконсульства України в Санкт-Петербурзі. Від нього вимагають залишити територію РФ до 21 квітня.

В МЗС України заявили, що симетричною відповіддю на цю провокацію стане видворення старшого дипломата посольства Росії в Києві впродовж 72 годин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-