Макрон закликає до визначення «червоних ліній» у відносинах з Москвою

Макрон закликає до визначення «червоних ліній» у відносинах з Москвою

Укрінформ
Міжнародна спільнота має окреслити «чіткі червоні лінії» у відносинах з Росією, вважає президент Франції Еммануель Макрон.

Про це політик заявив в ефірі програми «Face The Nation» американського телеканалу CBS, передає Укрінформ.

«Вважаю, нам слід визначити чіткі червоні лінії з Росією», - сказав Макрон.

На його думку, міжнародна спільнота дотримується «наївного підходу» щодо Росії.

"Те, що сталося кілька років тому, коли сталося вторгнення в Україну, не було провалом дипломатії, «це був провал нашої колективної довіри до Росії», - сказав французький лідер. Бездіяльність Заходу, на думку Макрона, лише підбадьорила Путіна.

Читайте також: У Єлисейському палаці анонсували перемовини Макрона з Путіним

Французький президент вважає наразі за доцільне запровадження санкцій після будь-якої «неприйнятної поведінки» президента Росії Володимира Путіна. Однак, додав він, одні лише санкції самі по собі недостатні.

«Я думаю, що санкції самі по собі недостатні, але санкції є частиною пакету. Я віддаю перевагу конструктивному діалогу, але щоб вести конструктивний та ефективний діалог, потрібна довіра», - сказав Макрон.

Читайте також: Штати не побояться заходів, здатних сильно вдарити по економіці РФ — радник Президента

Він заявив, що повністю поділяє бажання президента США Джо Байдена відкрити діалог з Росією. При цьому французький лідер переконаний, що з Путіним важливо бути чітким, коли йдеться про суперечливі питання. Нинішнє нарощування військового особового складу біля України Макрон вважає неприпустимим рівнем напруженості.

Читайте також: Меркель, Зеленський і Макрон закликали Росію відвести війська від українського кордону

Як повідомлялося, Росія продовжує зосереджувати ударні військові підрозділи поблизу кордонів України, при цьому в російських ЗМІ розгорнута інформаційна кампанія брехні та провокацій із дискредитації нашої країни та виправдання військового втручання РФ.

Минулої п’ятниці Президент України Володимир Зеленський перебував з візитом у Парижі, де провів переговори з Еммануелем Макроном, які стосувалися переважно ситуації на сході України та поблизу її кордонів.

Фото: ЕРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-