Наступного тижня відбудеться весняна сесія ПАРЄ

Наступного тижня відбудеться весняна сесія ПАРЄ

Укрінформ
Наступного тижня, 19-22 квітня, у Страсбурзі відбудеться весняна сесія Парламентської асамблеї Ради Європи.

У зв'язку із карантинними обмеженнями делегати працюватимуть у гібридному режимі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Згідно з порядком денним, до делегатів у форматі відеоконференції звернеться канцлер Німеччини Ангела Меркель як очільниця уряду країни, що головує у Комітеті міністрів Ради Європи.

Від німецького уряду у засіданні Асамблеї також дистанційно візьме участь державний міністр Міхаель Рот.

Безпосередньо у Страсбурзі до делегатів ПАРЄ звернуться президент Європарламенту Девід Сассолі, президент Молдови Мая Санду та генеральний секретар Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич.

Під час весняної сесії комісар РЄ з прав людини представить доповідь про свою діяльність за 2020 рік.

Крім того, відбудеться вручення правозахисної премії ім. Вацлава Гавела.

Під час сесії планується провести термінові дебати про арешт у січні російського опозиційного політика Олексія Навального, а також щодо функціонування демократичних інститутів у Туреччині. Передбачено ухвалення відповідних резолюцій.

Читайте також: Місто Хмельницький отримало найвищу відзнаку ПАРЄ

Крім того, до порядку денного включено питання «COVID-дозволи або сертифікати: захист основоположних свобод і правові наслідки», а також «Вірменські полонені та інші в’язні війни».

Порядок денний весняної сесії включає дебати і ухвалення резолюцій щодо бачення Асамблеєю стратегічних пріоритетів Ради Європи; порушення прав людини та необхідності виборчої реформи у Білорусі; оподаткування у сфері цифрової економіки; дискримінації людей із хронічними захворюваннями; захисту прав людини серед національних меншин; європейської політики щодо діаспор.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-