Таран поінформував посла Британії про ситуацію на лінії розмежування

Таран поінформував посла Британії про ситуацію на лінії розмежування

Фото
Укрінформ
Міністр оборони Андрій Таран поінформував посла великої Британії в Україні Мелінду Сіммонс про безпекову ситуацію на лінії розмежування із тимчасово окупованими територіями.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство оборони України.

"Міністр оборони України поінформував главу дипломатичного корпусу Великої Британії в Україні про безпекову ситуацію на лінії розмежування із тимчасово окупованими територіями Донецької та Луганської областей. Також було наголошено про нарощування Кремлем військової присутності поблизу державного кордону України та на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Наєв сказав, скільки російських військових наразі перебувають на кордоні з Україною

Зазначається, що Мелінда Сіммонс своєю чергою підтвердила підтримку з боку Великої Британії суверенітету та територіальної цілісності України. Вона запевнила, що Велика Британія продовжить підготовку українських військовослужбовців і розвитку спроможностей Збройних сил України, а також здійснення оборонної реформи за стандартами НАТО.

Читайте також: Окупанти на Сході «розганяють» паніку та імітують ремонт бомбосховищ — розвідка

Крім того, сторони домовилися продовжити спільну роботу з розвитку двосторонніх відносин та посилення взаємодії у сфері безпеки і оборони.

Як повідомляв Укрінформ, останнім часом збройні сили Російської Федерації здійснюють нарощування військ поблизу державного кордону України на півночі, на сході та на півдні, а також в окупованому Криму. Крім того, зросла кількість випадків порушення перемир’я на сході України з боку збройних формувань РФ, є втрати серед бійців ЗСУ. Паралельно Росія веде пропагандистську кампанію на виправдання агресії проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-