Кравчук: За 30 років Незалежності не бачив такої підтримки України з боку США та ЄС

Кравчук: За 30 років Незалежності не бачив такої підтримки України з боку США та ЄС

Укрінформ
Глава української делегації в Тристоронній контактній групі, перший Президент Леонід Кравчук заявив, що за 30 років Незалежності ще не бачив такої підтримки України з боку Сполучених Штатів Америки та Європи.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це Кравчук сказав в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера".

“Світ зараз зовсім інший. Я, наприклад, за всю історію незалежної України, майже уже 30 років, я ще не бачив такого єдиного погляду на ситуацію і єдиних скоординованих дій Сполучних Штатів Америки та Європи демократичної, яка є сьогодні”, - наголосив він.

Читайте також: Кравчук назвав умову для подальших переговорів в ТКГ

Глава української делегації підкреслив, що міжнародні партнери вимагають дій саме від Росії.

“Яку ділянку ми б не взяли: чи то НАТО, чи то американські збройні сили в Європі, чи то ОБСЄ. Вони однаково оцінюють ситуацію і вимагають абсолютно конкретних дій від Росії, яка провокує цю ситуацію… Ми точно кажемо, хто займається агресією на Донбасі. Ну правда, в нас не всі це кажуть, але в Європейському та Американському світі це вже не має жодних сумнівів”, - зауважив представник України в ТКГ.

Кравчук також виступив проти компромісів з Росією до припинення окупації території й агресії та зауважив, що “ситуація навколо Росії та навколо України зараз на користь України й проти Росії”.

Читайте також: Росії мир на сході України не потрібен - Леонід Кравчук

Як повідомляв Укрінформ, 12 квітня Високий представник ЄС та міністри закордонних справ “Великої сімки” - Канади, Франції, Німеччини, Італії, Японії, Великої Британії та США, - закликали Росію зупинити масштабне переміщення військ на кордони з Україною, зупинити військову провокацію та вжити негайні заходи для деескалації напруги.

Читайте також: Кравчук про ситуацію на Сході: Ми будемо відповідати вогнем на вогонь, добром — на добро

Останнім часом збройні сили Російської Федерації здійснюють нарощування військ поблизу державного кордону України на півночі, сході й півдні, а також в окупованому Криму. Крім того, зросла кількість випадків порушення перемир’я на сході України з боку збройних формувань РФ, є втрати серед бійців ЗСУ. Паралельно РФ веде пропагандистську кампанію на виправдання агресії проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-