Штати не побояться заходів, здатних сильно вдарити по економіці РФ — радник Президента

Штати не побояться заходів, здатних сильно вдарити по економіці РФ — радник Президента

Укрінформ
Якщо Росія змінить свою агресивну активність стосовно США та України, то влітку може відбутися зустріч президента Джо Байдена з лідером РФ Володимиром Путіним. В іншому випадку санкції будуть ще більш посилені.

Про це сьогодні, 16 квітня, в коментарі телеканалу "Дом" заявив Ендрю Мак, позаштатний радник Президента України.

Він вважає, що поки складно передбачити, як розвиватимуться відносини США та Росії. При цьому, зокрема санкціями — як колишніми, так і введеними 15 квітня — США висловили своє невдоволення політикою і поведінкою Російської Федерації не тільки стосовно Америки, але й України.

"Ці заходи — те, що можна назвати попереджувальним пострілом. Це попередження про те, що адміністрація США готова на рішучі кроки. І не побоїться вжити заходів, які здатні потенційно дуже сильно вдарити по економіці й інтересах Росії", — прокоментував Мак суть останніх введених санкцій.

Читайте також: США не відмовляться від підтримки реінтеграції Криму та Донбасу - радник Президента

У Штатах сподіваються, що РФ все ж вибере шлях деескалації, припинить загрозливу активність в США та зупинить свою агресію щодо України.

"Якщо це відбудеться, то, як повідомляли американські ЗМІ, Президент Байден зустрінеться влітку з Путіним, щоб обговорити всі питання, які є між двома країнами. Зокрема агресію стосовно України, що триває. Я думаю, стратегія така. Спрацює вона чи ні, я не беруся судити", — сказав Ендрю Мак.

Читайте також: США рішуче протистоять Росії, а Байден – як ніколи серйозний

Але якщо Росія вирішить загостити ситуацію і після санкцій, якщо знову здійснить кібератаки проти США, продовжить агресію проти України, санкції будуть значно посилені.

"Ще важливий момент. Раніше Сполучені Штати накладали санкції, які Європейський Союз не завжди підтримував. В цьому випадку вони згодні з Вашингтоном в питаннях санкцій, і підтримка Трансатлантичної єдності дуже важлива", — наголосив радник Президента України.

Також Мак нагадав, що Президент Байден чітко заявляв, як під час виборчої кампанії, так і вже в адміністрації, що Україна перебуває у сфері інтересів нацбезпеки для Вашингтона. І це наголошується під час всіх контактів між керівництвом обох країн.

Читайте також: Глава зовнішньої розвідки Росії назвав санкції США «нечесною конкуренцією»

Як повідомлялося, адміністрація Президента США Джо Байдена 15 квітня ввела ряд санкцій проти Росії за її агресію в Україні та зовнішньополітичну діяльність Кремля у світі.

Зокрема, американські фінустанови більше не можуть купувати російські держоблігації, випущені після 14 червня 2021 року Центральним банком РФ. Однак на цьому етапі заборона не стосується придбання облігацій на вторинному ринку. Як пояснив Ендрю Мак, якщо Росія не змінить свою агресивну активність в США та Україні, то санкції можуть бути накладені й на придбання вторинних облігацій, що буде більш болючим для російської економіки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-