Міністри закордонних справ ЄС обговорять з Україною безпекову ситуацію та реформи

Міністри закордонних справ ЄС обговорять з Україною безпекову ситуацію та реформи

Укрінформ
Ситуація в Україні та навколо неї стане одним із головних пунктів порядку денного Ради міністрів ЄС із закордонних справ, яка відбудеться наступного понеділка за участі глави МЗС України Дмитра Кулеби.

Про це у п’ятницю, напередодні засідання Ради міністрів ЄС, яка відбудеться 19 квітня в форматі телеконференції, розповів високопоставлений представник Євросоюзу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Наступного понеділка ми матимемо зустріч міністра Кулеби з міністрами закордонних справ ЄС. На кордоні України з російського боку відбувається дуже тривожне військове нарощування, Росія оголосила також про заборони судноплавства в Азовському морі та через Керченський протоку – ці питання будуть темою обговорення», - зазначив високопоставлений європейський дипломат.

Читайте також: Стримати Росію від агресії можуть нові санкції та військова підтримка України – Кулеба

Він нагадав, що європейська сторона послідовно підтримує внутрішні реформи в Україні, які є дуже важливими для її наближення до Європейського Союзу, допомагає у питаннях боротьби з дезінформацією та гібридними загрозами. За словами джерела, всі ці питання будуть на столі переговорів, як і підготовка до наступної Ради співробітництва ЄС-Україна.

«Подолання конфлікту на Сході та реформи, включаючи боротьбу з корупцією, судову реформу, зміни політичної системи, - це дві сторони однієї медалі. Україна зможе просунутися вперед лише тоді, коли вона позбавиться від конфлікту на Донбасі, це, безумовно, ключове питання. Але, в той же час, це нічого не вирішить, якщо Україна не просунеться з реформами. Ми вклали великі інвестиції, щоб підтримати такі реформи в Україні. Це для України єдиний передбачуваний шлях вперед, щоб бути незалежною та суверенною країною», - наголосив європейський представник.

Він зауважив, що питання про членство України в Європейському Союзі поки не є на порядку денному, оскільки зараз Україна проводить перетворення, що мають передувати початку таких переговорів. Але, наприкінці, Україна є європейською країною, яка може скористатися своїм правом на приєднання до Європейського Союзу.

Читайте також: Кулеба обговорив з американським конгресменом протидію агресії РФ

Як повідомляв Укрінформ, Росія упродовж останніх кількох тижнів продовжує нагромаджувати ударні військові підрозділи поблизу кордонів України, при цьому в російських ЗМІ розгорнута інформаційна кампанія брехні та провокацій із дискредитації України та виправдання військового втручання Росії під приводом «захисту російськомовного населення».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-