Навчання на Яворівському полігоні наближають Україну до стандартів НАТО – Шмигаль

Навчання на Яворівському полігоні наближають Україну до стандартів НАТО – Шмигаль

Фото, відео
Укрінформ
Навчання української армії на Яворівському полігоні Львівщини за участю інструкторів із Сполучених Штатів Америки наближають Україну до стандартів НАТО.

Про це Прем'єр-міністр Денис Шмигаль сказав на спільному з Тимчасовою повіреною у справах США Крістіною Квін брифінгу у рамках робочої поїздки до Львівської області, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні відбулась вже восьма ротація інструкторів Сполучних Штатів Америки, які на Яворівському полігоні у Львівській області проводять протягом шести років, з 2015 року, навчання української армії. Це наближає нас до стандартів НАТО, це значно підвищує боєздатність Збройних Сил України, це також вчергове демонструє партнерство між нашими державами", - сказав Шмигаль.

Він додав, що Україна докладатиме зусиль, щоб подібні навчання відбувалися не лише на Яворівському полігоні, а також і в інших областях України.

Читайте також: Зеленський: Військова атака Росії на Україну точно не в інтересах Європи

Шмигаль висловив переконання, що розширення військового та військово-технічного співробітництва України та США, міжнародні програми підготовки військових є одним із факторів стримування агресивних дій Росії.

"Успішні реформи та широка підтримка мають на меті також створення сильної сучасної української армії, здатної ефективно захищати нашу державу. Розширення військового та військово-технічного співробітництва, міжнародні програми підготовки військових є також фактором стримування агресора. Хочу підкреслити, що йдеться не лише про Україну, а й про захист демократичної спільноти Європи від агресивного ревізіонізму. Саме тому розвиток стратегічного партнерства із США є одним із пріоритетів зовнішньої політики України", - сказав глава уряду.

Денис Шмигаль та Крістіна Квін у Міжнародному центрі миротворчості на Яворівському полігоні / Фото: Альона Ніколаєвич, Укрінформ

За його словами, на зміцнення цього партнерства націлений політичний діалог президентів України та США, урядів, зовнішньополітичних відомств та усіх інших органів влади нашої держави. «Певний, що розвиток взаємодії відповідає спільним інтересам України та США, а також інтересам безпеки в Європі», - сказав він.

Шмигаль підкреслив, що така широкомасштабна підтримка є надзвичайно важливою в усіх вимірах: у політичному, військовому, соціально-економічному. «У комплексі йдеться про підтримку становлення сильної, демократичної, економічно розвиненої європейської держави, пріоритетом якої є благополуччя та безпека громадян, захист демократичних цінностей та свобод», - сказав прем'єр.

«Хочу висловити глибоку вдячність Сполученим Штатам Америки за рішучу підтримку України, наших незалежності та суверенітету. США є безумовним лідером надання Україні допомоги як у сфері оборони та безпеки, так і у здійсненні масштабних реформ», - сказав Шмигаль.

Читайте також: Україна не робила і не робить провокаційних дій проти Росії - Квін

Як повідомлялося, Прем'єр-міністр у рамках поїздки відвідав Центр легеневого здоров'я та Львівський обласний спеціалізований центр радіаційного захисту населення.

Також він узяв участь в урочистій церемонії ротації військовослужбовців, яка відбулася у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки національної Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-