Україна не робила і не робить провокаційних дій проти Росії - Квін

Україна не робила і не робить провокаційних дій проти Росії - Квін

Укрінформ
Тимчасово повірена у справах США в Україні Крістіна Квін заявила, що Україна не робила і не робить провокаційних дій проти Росії.

Як передає Укрінформ, про це повідомило посольство США з посиланням на її виступ на церемонії передачі командування в Центрі бойової підготовки в Яворові.

«Уряд Росії продовжує проводити дезінформаційну кампанію, фальшиво заявляючи, що Україна нагнітає напруженість. Хочу чітко заявити — моя команда в посольстві США і я знаємо з перших рук: Україна не робила і не робить провокаційних дій проти Росії. Насправді, Україна продемонструвала чудову стриманість перед лицем залякувань і агресії з боку Росії», - наголосила вона.

Квін додала, що США та їх союзники й партнери по НАТО в Європі глибоко стурбовані цією ескалацією.

Окремо повірена у справах відмітила реформи в Україні та в Збройних силах зокрема.

«Україна 2021 року зробила значний поступ у здійсненні реформ – у вдосконаленні верховенство права, розвитку економіки і боротьбі з корупцією. Роблячи це, Україна стала більш демократичною, більш чутливою до бажань і потреб свого народу, і більш стійкою до загроз, як зовнішніх, так і внутрішніх», - сказала Квін.

Читайте також: В Об’єднаних силах готові до будь-яких варіантів розвитку подій на сході України

Щодо Збройних сил, то, за її оцінкою, вони стали більш боєздатними, більш професійними, одними з найбільш боєздатних збройних сил в Європі сьогодні.

Представниця Сполучених Штатів звернула увагу, що обсяг безпекової допомоги Україні від США з 2014 року сягає 2 млрд доларів.

«Адміністрація Байдена продовжує та посилює цю підтримку», - підкреслила Квін.

Читайте також: Зеленський: Військова атака Росії на Україну точно не в інтересах Європи

Як повідомляв Укрінформ, в п’ятницю Президент США Джо Байден заявив, що Америка підтримує Україну на тлі агресії з боку РФ та закликав Кремль до деескалації та повернення до конструктивного діалогу.

У четвер Байден видав указ про введення нових санкцій, інших обмежень, у тому числі, видворення російських дипломатів, через дії уряду та розвідувальних служб РФ проти інтересів і суверенітету США.

Фото: ua.usembassy.gov

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-