Зеленський вважає, що окуповані Росією території можуть стати гіршими за Чорнобиль

Зеленський вважає, що окуповані Росією території можуть стати гіршими за Чорнобиль

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський переконаний, що ситуація в Криму після незаконної окупації Росією погіршилася й у півострова немає майбутнього без України.

Про це він заявив в інтерв’ю французькому виданню Le Figaro, переклад повного тексту якого опубліковано на сайті глави держави, повідомляє Укрінформ.

"Є люди в Криму, які свого часу кричали, що прийде Росія, і вони будуть "перлиною біля моря". Але нічого не відбулося. Стало гірше, туризму немає, підприємств немає, роботи немає, ціни високі, води нема. Тому я вважаю, що для них немає майбутнього без України", - зазначив Президент.

Читайте також: Зеленський підтвердив, що хотів поговорити з Путіним

На його думку, багато цивільних людей на тимчасово непідконтрольних Україні територіях зараз живуть, як у полоні, але вони вважають себе українцями.

Читайте також: Росії не потрібна сильна, незалежна Україна, розуміємо це — Зеленський

“Для мене Крим і Донбас нікуди не йшли, і це – точно наші території. І вони не будуть щасливі без України. Ми це бачимо по тих територіях, де є окупація, – в Абхазії, Придністров’ї тощо. Я не бачив там якогось наукового прориву, крутих підприємств, хмарочосів Гонконгу. Я не бачив там життя. Тому я не бачу там щастя. А коли люди нещасливі, вони їдуть з тієї території. Отже, це буде "мертва" територія. Це буде гірше, ніж Чорнобиль. Тому що навіть у Чорнобиль приїжджають туристи. А це будуть просто "мертві" регіони, на жаль”, - сказав Президент.

Читайте також: Росія роздала на окупованому Сході до 300 тисяч паспортів - Зеленський

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський разом з дружиною у п'ятницю перебуватиме з робочим візитом у Франції. Очікується, що головного темою зустрічі президентів України та Франції стане ескалація Росією безпекової ситуації на східних кордонах України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-