Байден закликав Росію до деескалації

Байден закликав Росію до деескалації

Укрінформ
Президент США Джо Байден заявив, що Америка підтримує Україну на тлі агресії з боку РФ та закликав Кремль до деескалації та повернення до конструктивного діалогу.

Про це він сказав під час прямого включення в четвер з Білого дому, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Я чітко зазначив президенту Путіну (під час останньої телефонної розмови – ред.), що Сполучені Штати непохитно стоять на підтримку наших союзників та партнерів у Європі. І в цьому ключі я висловив занепокоєння щодо нарощування російських військ на українському кордоні та в окупованому Криму», - зауважив американський лідер.

Читайте також: Джо Байден виступив із заявою щодо Росії

Він також підтвердив підтримку США суверенітету й територіальній цілісності України на тлі ескалації агресивної поведінки РФ у регіоні.

«Зараз настав час для деескалації», - наголосив Байден, адресуючи заклик російському лідеру.

У цьому зв’язку він запропонував Путіну провести конструктивний діалог, зокрема, під час двостороннього саміту влітку в Європі.

Читайте також: Пропозиція Байдена щодо зустрічі з Путіним залишається чинною – Білий дім

Водночас Байден підкреслив, що Сполучені Штати не можуть дозволити будь-якій іноземній державі безкарно втручатися у демократичні процеси в США.

«Головне, що я хочу сказати, там, де Сполучені Штати зацікавлені співпрацювати з Росією, ми маємо, і ми будемо. Однак, якщо Росія намагатиметься втрутитися в інтереси Сполучених Штатів, ми реагуватимемо належним чином – ми завжди захищатимемо нашу країну, наші інституції, наш народ та наших союзників», - наголосив президент США.

Читайте також: Байден запровадив надзвичайну ситуацію у США через дії Росії

Як повідомляв Укрінформ, у четвер президент США Джо Байден видав указ про введення нових санкцій, інших обмежень, у тому числі випровадження російських дипломатів, через дії уряду та розвідувальних служб РФ проти інтересів і суверенітету США.

Фото: Andrew Harnik / Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-