До британського МЗС викликали російського посла через «зловмисні дії» РФ

До британського МЗС викликали російського посла через «зловмисні дії» РФ

Укрінформ
До МЗС Великої Британії в четвер викликали посла РФ Андрія Келіна.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті міністерства.

Зазначається, що міністерство закордонних справ Сполученого Королівства викликало російського посла у зв'язку з глибоким занепокоєнням щодо зловмисної діяльності (РФ - ред.), зокрема кібератаками, втручанням у демократичний процес та нарощуванням збройних сил (РФ - ред.) поблизу українського кордону та окупованого Криму.

"Міністерство закордонних справ Сполученого Королівства заявило про стурбованість Великої Британії щодо нагромадження російських військових сил поблизу українського кордону та у незаконно окупованому Криму. Ця діяльність становить загрозу та має на меті дестабілізувати ситуацію. Росія повинна припинити провокації та почати деескалацію напруженості відповідно до своїх міжнародних зобов'язань", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Польща видворяє трьох російських дипломатів

У британському МЗС російському дипломату дали зрозуміти, що Лондон підтримує запроваджені сьогодні президентом США Джо Байденом санкції проти РФ.

Також послу вказали на плани Великої Британії продовжити підтримку своїх союзників у протидії "зловмисним" діям російських спеціальних служб.

Як повідомлялося, президент США Джо Байден 15 квітня формально повідомив Конгресу про запровадження в країні надзвичайної ситуації у зв’язку зі зловмисною діяльністю російського уряду. Глава Білого дому також видав указ про запровадження нових санкцій, інших обмежень, зокрема випровадження російських дипломатів, через дії уряду та розвідувальних служб РФ проти інтересів та суверенітету США.

Читайте також: МЗС Латвії висловило протест через поведінку військового аташе при посольстві РФ

РФ продовжує нагромаджувати ударні військові підрозділи поблизу кордонів України, при цьому в російських ЗМІ розгорнута інформаційна кампанія брехні та провокацій з дискредитації України та виправдання військового втручання Москви.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-