Росія, а не Україна відповідальна за ескалацію ситуації - США в ОБСЄ

Росія, а не Україна відповідальна за ескалацію ситуації - США в ОБСЄ

Укрінформ
Делегація РФ в ОБСЄ поширює дезінформацію щодо нібито винуватості України у нинішній ескалації ситуації на сході, однак саме Росія, а не Україна несе відповідальність за це.

Як передає Укрінформ, про це заявила тимчасово повірена у справах США при ОБСЄ Кортні Острієн під час засідання Постійної ради ОБСЄ у четвер, 15 квітня.

"Упродовж семи років Росія здійснює широкомасштабну гібридну кампанію проти України, заперечуючи свою причетність та перешкоджаючи прогресу у напрямку мирного врегулювання конфлікту. Зараз Росія здійснює подальшу ескалацію напруження шляхом стрімкого нарощування військ в окупованому Криму та на східному фланзі України", - заявила вона.

Читайте також: Російські катери влаштували провокацію в Азовському морі

Американська дипломатка зазначила, що протягом останніх кількох тижнів делегація РФ поширювала на засіданнях Постійної ради дезінформацію, на тлі нарощування нею військових сил. Це мало місце і на вчорашньому спільному засіданні Постійної ради та Форуму безпекового співробітництва ОБСЄ, яке було скликано на прохання України з метою отримання роз’яснень щодо незвичної військової діяльності РФ.

"Ми маємо бути дуже чіткими: Росія, а не Україна, відповідальна за будь-яку ескалацію на місцях на сході України", - наголосила очільниця місії США в ОБСЄ.

Вона вказала на те, що російська делегація в ОБСЄ ще задовго до фактичного збільшення насильства на сході України поширювала неправдиву інформацію про те, що українські війська нібито готуються до наступу в ОРДЛО.

"Насправді немає жодних доказів того, що Київ планує якусь військову операцію. Ми менш впевнені щодо планів Москви", - заявила Острієн.

Читайте також: Росія використовує ОРДЛО для тиску на Україну і Захід – депутатка

За її словами, саме тому Сполучені Штати підтримали активацію Україною Віденського документа ОБСЄ "з метою отримання ясності щодо російської військової діяльності в регіоні, яка включає найбільшу з 2014 року концентрацію російських військ поблизу України та на її окупованій території".

Як повідомляв Укрінформ, в останні тижні значно зросла кількість порушень режиму припинення вогню на сході України з боку російських окупаційних військ. На тлі концентрації військ біля кордону з України та на окупованих територіях Росія також активно веде пропагандистську кампанію для виправдання можливих широкомасштабних військових дій проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-