Санкції, озброєння і не тільки: про що говорили на засіданні РНБО

Санкції, озброєння і не тільки: про що говорили на засіданні РНБО

Укрінформ
Рада національної безпеки і оборони під час засідання 15 квітня ухвалила низку актуальних рішень у сфері економічної та військової безпеки, розглянула питання реалізації санкційної політики та заслухала звіт про результати огляду оборонно-промислового комплексу.

Про це повідомляє пресслужба РНБО, передає Укрінформ.

Як зазначається, на засіданні, яке проходило під головуванням Президента, обговорено пропозиції членів РНБО до внесеного Кабінетом Міністрів проєкту Стратегії економічної безпеки України на період до 2025 року.

Крім того, Прем’єр-міністр Денис Шмигаль представив інформацію щодо стану виконання пункту 7 рішення РНБО від 14 травня 2020 року «Про застосування, скасування і внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)», уведеного в дію Указом Президента.

"За результатами розгляду цього питання Кабінету Міністрів України доручено забезпечити підготовку та подання Президентові України законопроєкту про внесення змін до законодавчих актів щодо удосконалення процедури застосування, реалізації та моніторингу персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: РНБО застосує санкції за контрабанду ще до 12 фізичних та юридичних осіб

Зазначається, що РНБО також заслухала звіт віцепрем’єр-міністра – міністра з питань стратегічних галузей промисловості Олега Уруського про результати проведення огляду оборонно-промислового комплексу. Зокрема, здійснено оцінку рівня інституційної сформованості системи управління ОПК, стану його ресурсного забезпечення, а також визначені спроможність та готовність ОПК до задоволення потреб сектору безпеки і оборони в озброєнні, боєприпасах, військовій та спеціальній техніці з урахуванням актуальних воєнно-політичних загроз і викликів.

Повідомляється, що окрему увагу РНБО приділила заходам державної регіональної політики на підтримку децентралізації влади.

Читайте також: Під санкції РНБО потрапив ексочільник Одеської митниці Грібанов - джерело

Секретар РНБО Олексій Данілов підкреслив, що реформа децентралізації влади в Україні «є одним з фундаментальних чинників державотворення та розвитку людського капіталу, підвищення умов і стандартів життя людей у 1421 територіальній громаді». За його словами, процес децентралізації потребує посилення його спроможностей та «вирішення ключових системних завдань». Він уточнив, що йдеться про надання можливостей територіальним громадам адміністрування місцевих податків і зборів, більш справедливий розподіл доходів місцевих бюджетів, ведення державного адресного реєстру, створення національної інфраструктури геопросторових даних тощо.

Читайте також: Депутатка просить РНБО розглянути поширення у Черкасах антивакцинаторських закликів

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський у відеокоментарі за підсумками засідання РНБО 15 квітня заявив, що Рада національної безпеки та оборони запроваджує санкції ще до 12 юридичних та фізичних осіб через контрабанду.

На засіданні він також запропонував Раді нацбезпеки та Офісу Президента у співпраці з Антимонопольним комітетом розробити законопроєкт про статус олігархів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-