Посли країн G7 підтримали ініціативу Зеленського ліквідувати ОАСК

Посли країн G7 підтримали ініціативу Зеленського ліквідувати ОАСК

Укрінформ
Посли країн «Великої сімки» привітали ініціативу Президента Володимира Зеленського щодо ліквідації Окружного адміністративного суду міста Києва.

Як передає Укрінформ, про це дипломати повідомили у Твіттері.

«Посли G7 вітають ініціативу Президента Зеленського щодо ліквідації Окружного адміністративного суду міста Києва як важливий крок у всебічній реформі судової системи в Україні», - йдеться у повідомленні.

Водночас, як зауважили посли, важливо, щоб суд, що замінить ОАСК, був створений прозоро, з відбором на основі професійних досягнень і ретельної перевірки на доброчесність.

«Реформа Вищої ради правосуддя і Вищої кваліфкомісії суддів є також важлива для забезпечення високого рівня доброчесності суддів», - підкреслили дипломати.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський 13 квітня вніс до Верховної Ради як невідкладний проєкт закону про ліквідацію Окружного адміністративного суду Києва.

Читайте також: Веніславський прогнозує створення вже восени суду, що замінить ОАСК

Як повідомляв Укрінформ, ОАСК відомий своїми резонансними рішеннями, серед яких – скасування нового українського правопису, скасування рішення Київради про перейменування Московського проспекту на проспект Бандери, визнання незаконною націоналізацію «Приватбанку», призупинення процесу перейменування УПЦ Московського патріархату, поновлення Романа Насірова на посаді голови Державної фіскальної служби та інші.

У жовтні 2020 року Зеленський у відповідь на петицію з проханням подати до Верховної Ради законопроєкт про ліквідацію ОАСК запропонував розпочати консультації з Вищою радою правосуддя для "напрацювання прозорої та коректної процедури, яка дозволила б вирішити питання ОАСК" та "зняти певну напругу в суспільстві щодо цієї ситуації".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-