Україна повністю та частково виконала понад 70% рекомендацій РЄ для боротьби з корупцією - GRECO

Україна повністю та частково виконала понад 70% рекомендацій РЄ для боротьби з корупцією - GRECO

Доповідь
Укрінформ
Україна у 2020 році виконала 61% рекомендацій Ради Європи, пов'язаних з боротьбою з корупцією, частково і 12,2% - повністю.

Про це йдеться в оприлюдненій доповіді Групи держав Ради Європи проти корупції (GRECO), повідомляє кореспондент Укрінформу.

Згідно з наведеною статистикою, станом на кінець 2020 року Україна не виконала 26,8% відповідних рекомендацій.

Водночас у Раді Європи закликали країни-члени запобігати корупційним ризикам у вжитті заходів, спрямованих на подолання негативних наслідків впливу пандемії COVID-19 на економіки.

«Уряди мають суворо уникати корупційних ризиків, які виникають у зв'язку із необхідністю вжиття надзвичайних заходів у боротьбі з пандемією COVID-19», - наголошується у документі.

У GRECO підкреслили, що більш як рік уряди вживають надзвичайних заходів, які посилюють концентрацію влади та певним чином погіршують ситуацію з дотриманням прав людини. Це все, на думку експертів GRECO, становить корупційні ризики.

Читайте також: 46 працівників Галицької митниці відсторонили від роботи за підозрою у корупції

«Ці ризики, зокрема, можуть бути у сфері державних закупівель, коли може йтися про такі питання, як конфлікт інтересів та роль лобістів», - сказано у доповіді.

Голова GRECO Марін Марчела, аналізуючи тенденції 2020 року, зауважив, що в деяких державах-членах з боку виконавчої або законодавчої гілок влади спостерігалися помітні спроби нападів, залякування або підпорядкування судової системи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-