Фон дер Ляєн особисто відповість Зеленському щодо участі у саміті «Кримської платформи» - речник ЄК

Фон дер Ляєн особисто відповість Зеленському щодо участі у саміті «Кримської платформи» - речник ЄК

Укрінформ
Лист за підписом керівника Кабінету президента Єврокомісії, в якому дається негативна відповідь на запрошення Президента України на ім’я президента Європейської комісії взяти участь у саміті «Кримської платформи» та у заходах з відзначення 30-ї річниці Незалежності України, не було відправлено.

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн особисто відповість Президенту України листом за власним підписом, заявив у Брюсселі на брифінгу речник Єврокомісії Ерік Мамер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Саме так він відповів на запитання журналістів щодо причини порушення протоколу з боку керівника Кабінету президента Єврокомісії, оскільки, за дипломатичними правилами, право відповіді на лист глави держави належить самій президентці Єврокомісії.

«Я також читав статтю, на яку ви посилаєтеся. Цей лист, про який ідеться, ще не був надісланий українським органам влади та до Президента Зеленського. Якщо ви подивитися на дату листа (7 квітня – ред.), то в цей день Президент Єврокомісії мала бути у Туреччині та у Йорданії. Цей лист, безумовно, мав бути підписаний нею особисто. Він не був підписаний, тому що вона була відсутня. Але, безумовно, сама Президентка Єврокомісії підпише відповідь, яку вона захоче надіслати Президенту України», - сказав речник Єврокомісії.

Читайте також: Кримську платформу представили на заході британського аналітичного центру

Він додав, що питання щодо підтримки України є очевидним, оскільки з боку Єврокомісії та Європейського Союзу були зроблені чіткі заяви, що Європейська комісія і ЄС стоять поряд з Україною.

«Президент (Єврокомісії) сподівається отримати можливість висловити підтримку Україні під час майбутньої зустрічі з Президентом Зеленським, коли вона буде організована, ймовірно, перед датами, що позначені в листі-запрошенні (23-24 серпня – ред.)», - сказав речник.

Мамер нагадав, що з початку виконання обов’язків президента Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн тричі говорила з Президентом України.

Як повідомлялося, європейське видання POLITICO оприлюднило статтю, в якій відображено обурення неназваних дипломатів та офіційних осіб Євросоюзу появою листа керівника Кабінету президента Єврокомісії з негативною відповіддю на запрошення Президента України, в той час, коли Україна потребує міжнародної солідарності на тлі загроз, пов’язаних із концентрацією російських військ на її кордонах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-