Україна ніколи не буде сама – глави МЗС країн Балтії

Україна ніколи не буде сама – глави МЗС країн Балтії

Заява
Укрінформ
Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс від імені Балтійських країн запевнив, що Україна ніколи не буде сама на тлі загострення Росією безпекової ситуації.

Про це він заявив на брифінгу за підсумками переговорів міністрів закордонних справ Литви, Латвії, Естонії та України у Києві, передає кореспондент Укрінформу.

“Основний месидж країн Балтії - це те, що Україна ніколи не буде сама, і це має бути чітко зрозуміло”, - сказав глава МЗС Литви.

Ландсбергіс також наголосив на наслідках для Росії у разі перетину нею "червоних ліній".

“Ми хочемо послати чіткий месидж Росії про те, що саме Російська Федерація має деескалювати ситуацію, припинити свої дії і повернутися на єдиний шлях, який ми вважаємо дієвим, - це політичний шлях, це переговори в мінському і нормандському форматах. Тому що після перетинання "червоних ліній" політичні шляхи будуть менш реальними, і я повністю погоджуюся з тими, хто говорить, що наслідків буде не уникнути”, - заявив глава МЗС Литви.

Читайте також: Євросоюзу слід бути готовим до посилення санкцій проти Росії – глава МЗС Латвії

Він окремо висловив підтримку реформам та євроатлантичному курсу України.

“Ми підтримуємо реформи. Ми підтримуємо наближення України до Європейського Союзу та НАТО. Ми стоїмо поруч з вами. Ми солідарні для того, щоб забезпечити все, що вам потрібно у майбутньому, і для того щоб просунути вас вперед у ваших прагненнях. Ми повністю підтримуємо наші зобов’язання, взяті у Бухаресті”, - наголосив міністр.

Читайте також: Кулеба закликав країни Балтії переконати ЄС і НАТО у необхідності практичної підтримки України

Як передавав Укрінформ, глави МЗС Естонії, Латвії та Литви 15 квітня відвідують Україну зі спільним робочим візитом на запрошення міністра закордонних справ Дмитра Кулеби, щоб продемонструвати солідарність з Україною на тлі дестабілізуючих дій Російської Федерації.

Росія продовжує нагромаджувати ударні військові підрозділи поблизу кордонів України, при цьому в російських ЗМІ розгорнута інформаційна кампанія брехні та провокацій із дискредитації України та виправдання військового втручання Росії.

Фото: Твіттер

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-