Президенти України і Фінляндії обговорили, як стримати російську агресію

Президенти України і Фінляндії обговорили, як стримати російську агресію

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський проінформував Президента Фінляндії Саулі Нііністьо про ескалацію безпекової ситуації на сході України і стягування російських військ до кордону.

Про це йшлося під час телефонної розмови лідерів, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу глави Української держави.

"Глава Української держави поінформував свого колегу про загострення безпекової ситуації на сході країни та концентрацію російських військ на кордоні з Україною. Лідери обмінялися думками щодо подальших заходів з метою стримування російської агресії", - розповіли в ОП.

Зеленський також подякував за тверду підтримку Фінляндією суверенітету й територіальної цілісності України.

Читайте також: Президент Фінляндії закликав Путіна знизити напругу біля кордону України

Крім того, співрозмовники обговорили співпрацю у сфері протидії гібридним загрозам як одного з ключових елементів забезпечення національної безпеки обох країн.

Окрему увагу, за даними ОП, було приділено актуальним питанням взаємодії України з Європейським Союзом.

Як повідомлялося, Президент Фінляндії Саулі Нііністе 14 квітня у телефонній розмові з президентом РФ Володимиром Путіним обговорив напружену ситуацію в Криму і на російсько-українському кордоні. Президент Фінляндії висловив серйозне занепокоєння загостренням ситуації, пов'язаним із пересуванням військ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-