Венедіктова назвала «вершиною айсберга» кадрові ротації у прокуратурі

Венедіктова назвала «вершиною айсберга» кадрові ротації у прокуратурі

Укрінформ
Генеральний прокурор Ірина Венедіктова у ході онлайн-зустрічі обговорила з представниками Державного Департаменту США і Посольства США в Україні реформу прокуратури.

Як передає Укрінформ, про це Генпрокурор повідомила на своїй сторінці у Фейсбуці.

В обговоренні взяли участь представники Держдепу Джорган Ендрюс і Джорж Кент, директор Ради національної безпеки з питань України Держдепу Крістофер Сміт, а також тимчасово повірена у справах США в Україні Крістіна Квін.

«Розповіла про досягнення актуальної реформи, а саме завершення основного етапу кадрового перезавантаження прокуратури – атестації. Лейтмотивом на сьогодні стало забезпечення сталості реформи, збереження її результатів, для чого Офісом Генерального прокурора підготовлено відповідні нормативні зміни», - написала Генпрокурор.

За словами Венедіктової, у ході реформи прокуратури відбулося кадрове очищення і проведення зовнішніх доборів, але це – «лише вершина айсберга».

Генпрокурор вважає, що наразі важливим етапом є впровадження нових правил, які враховуватимуть кращі світові та європейські напрацювання щодо оцінювання діяльності прокурорів, дисциплінарних проваджень, стандартизації і діджиталізації.

Читайте також: Венедіктова обговорила з Послом Латвії захист інвестицій і повернення активів

У ході зустрічі Венедіктова розповіла про перебіг відкритого конкурсу на зайняття адміністративних посад у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі та про пріоритети кримінальної політики на 2021 рік.

«Сьогодні увага зосереджена, серед іншого, якраз на боротьбі з корупцією, протидії катуванням та іншим серйозним порушенням прав громадян, захисті законних прав та інтересів суб’єктів інвестування, захисті жінок, потерпілих і свідків домашнього та гендерно зумовленого насильства, а також у сфері екології», - зазначила очільник ОГП.

Як повідомляв Укрінформ, після ухвалення Верховною Радою 19 вересня 2019 року закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо першочергових заходів із реформи органів прокуратури" розпочалася реформа Генпрокуратури.

Вона охоплювала атестацію та перевірку прокурорів ГПУ, створення Офісу генпрокурора, який розпочав роботу 2 січня 2020 року. Також атестацію пройшли працівники регіональних та місцевих прокуратур.

Передбачалося, що внаслідок реформування кількість прокурорів має зменшитися з 15 до 10 тисяч.

Фото: Ірина Венедіктова, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-