Росія продовжить дестабілізацію в Україні - звіт розвідки США

Росія продовжить дестабілізацію в Україні - звіт розвідки США

Укрінформ
Російська влада продовжить докладати свої зусилля щодо дестабілізації ситуації в Україні на тлі перемовин щодо врегулювання конфлікту на сході України.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у звіті «Щорічна оцінка загроз 2021 року», який відображає колективну думку 18 спецслужб США.

«У колишньому Радянському Союзі Москва знаходиться у хорошій позиції для посилення своєї ролі на Кавказі, втручання в ситуацію у Білорусі, якщо вважатиме це за необхідне, та продовження зусиль з дестабілізації України, у той час як переговори щодо врегулювання (конфлікту на сході України - ред.) заблоковані, а бойові дії тривають з низькою інтенсивністю», - йдеться у документі.

В американській розвідці також згадали, як Росія використовувала свої енергоносії для примусу інших країн в Східній Європі до співпраці.

Читайте також: Розгортання російських військ на кордоні з Україною триватиме до 20 квітня – розвідка

«Після цінового спору між Москвою та Києвом Росія перекрила постачання газу в Україну, в тому числі транзитне, у 2009 році, що протягом 13 днів впливало на деякі частини Європи», - йдеться у звіті.

Зазначається, що Росія також використовує свої можливості з будівництва цивільних ядерних реакторів як інструменту «м’якої сили» у своїй зовнішній політиці.

Як повідомляв Укрінформ, американська розвідка підготувала звіт, у якому йдеться про поширення Росією та Іраном дезінформації з метою впливу на процес виборів глави Білого дому й частини Конгресу США 2020 року.

Міністр оборони Андрій Таран заявив, що українська сторона не виключає, що Росія може використати військові сили, які нині вже сконцентровані в окупованому Криму та поблизу східних кордонів України, для масштабної провокації проти України протягом поточного року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-