Кравчук назвав умову для подальших переговорів в ТКГ

Кравчук назвав умову для подальших переговорів в ТКГ

Укрінформ
Глава української сторони в ТКГ Леонід Кравчук під час спільного засідання ТКГ на рівні глав делегацій 14 квітня заявив про те, що Україна продовжує наполягати на поверненні до повного дотримання режиму припинення вогню і посилити ефективний контроль за його виконанням.

Як передає Укрінформ,про це повідомляє DT.

"Українська делегація і ОБСЄ, відповідно до свого мандату, готові працювати 24/7 для того, щоб якомога швидше досягти миру. Однак ніякі спроби тиску на Україну не матимуть успіху, Українська делегація буде захищати наші національні інтереси за будь-яких умов", - заявив Кравчук.

За його словами, просування по будь-яким іншим питанням: політичним, гуманітарним, економічним, подальше узгодження кроків сторін є проблемним, якщо не виконана головна, базова умова - досягнуте повне і всеосяжне припинення вогню. Саме тому Україна ініціювала обговорення комплексу додаткових заходів щодо вдосконалення механізму дотримання режиму повного і всеосяжного припинення вогню в півгрупі з безпеки ТКГ.

Читайте також: Росія може здійснити масштабну військову провокацію протягом року – Таран

Наступне чергове засідання ТКГ заплановано на 28 квітня.

Як повідомлялося, Росія продовжує нарощувати ударні військові підрозділи поблизу кордонів України. 13 квітня міністр оборони РФ Сергій Шойгу підтвердив, що Росія в ході «контрольної перевірки» перекинула на свої західні кордони дві армії і три з'єднання ВДВ.

В офіційних російських ЗМІ розгорнута інформаційна компанія брехні та провокацій із метою дискредитації України та виправдання військового втручання Росії під приводом «захисту російськомовного населення».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-