Ескалація та російські війська на кордоні: Зеленський поговорив з главою уряду Японії

Ескалація та російські війська на кордоні: Зеленський поговорив з главою уряду Японії

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський проінформував прем’єр-міністра Японії Йосіхіде Сугу про ескалацію безпекової ситуації на сході України та стягування російських військ до кордону.

Про це йшлося під час телефонної розмови лідерів, повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу глави держави.

"Глава держави поінформував очільника уряду Японії про загострення безпекової ситуації на сході України та збільшення концентрації російських військ біля кордонів нашої держави", - йдеться у повідомленні.

Президент також подякував за підтримку суверенітету й територіальної цілісності України. Зеленський наголосив, що підтримка з боку "Великої сімки", зокрема Японії, є надзвичайно важливою для України.

Читайте також: Зеленський запросив прем’єра Японії долучитися до Кримської платформи

Своєю чергою, за даними ОП, Суга запевнив, що японська сторона уважно відстежує розвиток подій, і висловив усебічну підтримку Україні.

Сторони також обмінялися думками щодо підготовки до інавгураційного саміту Кримської платформи у Києві та подальших заходів двостороннього діалогу на вищому рівні.

Президент запросив прем’єр-міністра Японії долучитися до урочистостей з нагоди Дня Незалежності України та до роботи саміту Кримської платформи.

Читайте також: Зеленський і Макрон зустрінуться у Парижі 16 квітня - ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, останнім часом збройні сили Російської Федерації здійснюють нарощування військ поблизу державного кордону України на півночі, сході й півдні, а також в окупованому Криму. Крім того, зросла кількість випадків порушення перемир’я на сході України з боку збройних формувань РФ, є втрати серед бійців ЗСУ. Паралельно РФ веде пропагандистську кампанію на виправдання агресії проти України.

Читайте також: РФ стягує війська до кордону з Україною, щоб «перевірити» Захід - Зеленський

6 квітня також стало відомо, що окрім стягування військ до українського кордону Росія почала контрольну перевірку боєготовності армії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-