ЦВК змінила склад окружного виборчкому на Прикарпатті

ЦВК змінила склад окружного виборчкому на Прикарпатті

Укрінформ
Центральна виборча комісія замінила одного члена окружної виборчої комісії одномандатного виборчого округу №87 (Івано-Франківська область) від політичної партії «Слуга народу». 

Як повідомляє кореспондент Укрінформ, відповідне рішення ухвалено на засіданні ЦВК у середу.

«Достроково припинити повноваження члена комісії Калугіна Сергія Олександровича від політичної партії “Слуга народу” та включити до складу цієї комісії Кушлика Олександра Петровича від цієї політичної партії», - зазначила секретар ЦВК Олена Гатаулліна.

Вона пояснила, що з відповідним подання про заміну члена ОВК № 87 звернулася партія «Слуга народу».

У свою чергу голова ЦВК Олег Діденко підкреслив, що зазначена заміна спрямована на відновлення дієздатності ОВК одномандатного виборчого округу № 87.

За його словами, на 11 годину середи було скликано засідання ОВК 87-го округу, проте воно не може розпочатися через відсутність кворуму.

«Сподіваємось, проведення цієї заміни дозволить запрацювати відповідній окружній виборчій комісії», - зауважив Діденко.

Водночас голова ЦВК нагадав, що відповідна ОВК повинна виконати рішення судів, які набули законної сили, та рішення ЦВК про складення протоколу з позначкою «Уточнений» з урахуванням рішень судів про підсумки голосування на проміжних виборах народного депутата.

Читайте також: Довибори в Раду: ЦВК зобов'язала уточнити протокол про підсумки голосування на Прикарпатті

Як повідомляв Укрінформ, 28 березня на Івано-Франківщині відбулися проміжні вибори народного депутата у 87-му виборчому окрузі з центром у Надвірній. Тут балотувались 14 кандидатів.

4 квітня на сайті ЦВК з'явилися дані 100% протоколів ДВК, згідно з якими перемогу на довиборах до ВР у 87-му окрузі здобув кандидат від партії "Слуга народу" Василь Вірастюк.

Поліція порушила 17 кримінальних проваджень щодо імовірних порушень під час проміжних виборів в окрузі № 87.

5 квітня ЦВК прийняла до подальшого розгляду й опрацювання протокол ОВК про підсумки голосування в одномандатному виборчому окрузі №87, проте 12 квітня зобов’язала його уточнити з урахуванням рішень судів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-