Рада може розглянути ліквідацію ОАСК наступного пленарного тижня – Веніславський

Рада може розглянути ліквідацію ОАСК наступного пленарного тижня – Веніславський

Укрінформ
Верховна Рада може розглянути та ухвалити в першому читанні президентський законопроєкт, який пропонує ліквідувати Окружний адміністративний суд Києва, внесений до парламенту як невідкладний, наступного пленарного тижня.

Про це заявив народний депутат, представник Президента у Конституційному Суді України Федір Веніславський, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу партії "Слуга народу".

«Окремі судді Окружного адміністративного суду міста Києва поставили інтереси заробляння грошей вище інтересів забезпечення прав людини, відстоювання інтересів держави і суспільства. Це було останньою краплею, яка змусила Президента внести цей законопроєкт і визначити його як невідкладний. Це означає, що, відповідно до Конституції, він має бути розглянутий Верховною Радою позачергово. З урахуванням необхідності проходження всіх процедур (отримання висновку профільного Комітету з правової політики, подання альтернативних законопроєктів тощо) ВР може розглянути та ухвалити його в першому читанні наступного пленарного тижня», – розповів Веніславський.

За його словами, законопроєкт готувався заздалегідь і отримав позитивний висновок Вищої ради правосуддя, як того вимагає ч. 2 статті 125 Конституції України.

"Законопроєкт передбачає ліквідацію Окружного адміністративного суду міста Києва і передачу повноважень, які йому належали, до повноважень Київського міського окружного адміністративного суду. А до його утворення справи, що надійшли до ОАСК, розглядатиме Київський окружний адміністративний суд, юрисдикція якого поширюється на територію Київської області", - пояснив парламентарій.

Як повідомляв Укрінформ, 13 квітня у Верховній Раді зареєстрували президентський законопроєкт про ліквідацію Окружного адміністративного суду Києва та утворення Київського міського окружного адміністративного суду.

Читайте також: Ліквідація ОАСК: дуже правильно, конче потрібне продовження

ОАСК відомий своїми резонансними рішеннями, серед яких – скасування нового українського правопису, скасування рішення Київради про перейменування Московського проспекту на проспект Бандери, визнання незаконною націоналізацію «Приватбанку», призупинення процесу перейменування УПЦ Московського патріархату, поновлення Романа Насірова на посаді голови Державної фіскальної служби та інші.

У жовтні 2020 року Зеленський у відповідь на петицію з проханням подати до Верховної Ради законопроєкт про ліквідацію ОАСК запропонував розпочати консультації з Вищою радою правосуддя для "напрацювання прозорої та коректної процедури, яка дозволила б вирішити питання ОАСК" та "зняти певну напругу в суспільстві щодо цієї ситуації".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-