Реакцією на ескалацію агресії РФ має стати негайне зупинення Nord Stream 2 - євродепутатка

Реакцією на ескалацію агресії РФ має стати негайне зупинення Nord Stream 2 - євродепутатка

Укрінформ
Європейська сторона підтримує Україну та визнає її зусилля у врегулюванні конфлікту на Сході, в якому не існує «двох сторін», а натомість - є російський агресор та жертва його агресії.

Про це під час слухань в Комітеті Європарламенту із закордонних справ, що були присвячені 6-й річниці Мінських домовленостей, заявила депутат Європарламенту від Польщі Анна Фотига, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ви повинні знати, - ми стоїмо поряд з Україною, ми визнаємо ваші зусилля. Ми знаємо, що у цього конфлікту не існує двох сторін. Є агресор – Російська Федерація, і жертва агресії – Україна. І ми всі наші зусилля спрямовуємо на вашу підтримку», - сказала європейський політик, звертаючись до віцепрем‘єр-міністра України - міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексія Резнікова, який взяв участь в обговоренні.

Читайте також: Позиції Вашингтона та Берліна щодо «Північного потоку 2» залишаються різними

Фотига наголосила, що ситуація із концентрацією російських військ поблизу кордонів України є дуже важкою. Негайною реакцією ЄС, за її словами, має стати негайне зупинення «Північного потоку-2». Дуже важливим у цьому контексті, за її словами, є перегляд під час майбутнього саміту НАТО зобов’язань союзників та прийнятих раніше рішень щодо зміцнення ситуації з безпеки навколо України. Таку політику країни ЄС мають тісно координувати в рамках трансатлантичної співпраці зі Сполученими Штатами та дуже важливого партнерства з Великою Британією.

«Ситуація є серйозною. Російська Федерація продовжує відмовлятися від співпраці в існуючих форматах, незважаючи на прояв дійсно доброї волі з боку України, і, я б сказала, надмірної доброї волі з боку Європейського Союзу», - додала європейський політик.

Як повідомляв Укрінформ, раніше головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак під час виступу у Верховній Раді заявив, що уздовж державного кордону України, а також на тимчасово окупованих територіях України і АР Крим перебувають 28 батальйонних тактичних груп РФ, що становить потенційну загрозу для національної безпеки України.

Росія продовжує нагромаджувати ударні військові підрозділи поблизу кордонів України, при цьому в російських ЗМІ розгорнута інформаційна компанія брехні та провокацій із дискредитації України та виправдання військового втручання Росії під приводом «захисту російськомовного населення».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-