Кулеба зустрівся із Блінкеном - розмова тривала годину

Кулеба зустрівся із Блінкеном - розмова тривала годину

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба і держсекретар США Ентоні Блінкен протягом годинної зустрічі обговорили всі ключові питання двостороннього порядку денного.

Як передає Укрінформ, про це Кулеба заявив у відеокоментарі за підсумками візиту до Брюсселя, оприлюдненому у Фейсбуці дипломата.

Очільник українського МЗС розповів, що сьогодні в Брюсселі відбулась їхня перша двостороння зустріч з державним секретарем США після двох телефонних розмов, і подякував за неї американському колезі, оскільки, за його словами, «це теж саме по собі є політичний сигнал підтримки, який ми дуже цінуємо».

«Я дуже задоволений зустріччю з Ентоні Блінкеном і нашою розмовою. Ми годину спокійно проговорили всі ключові питання нашого порядку денного. Пам’ятаєте, після першої телефонної розмови з ним я написав, що розпочнеться новий день у відносинах між Україною та США. Сьогодні вже можу впевнено сказати, що день розпочався, і ми вже його успішно проживаємо», - сказав Кулеба.

Читайте також: Кулеба підбив підсумки засідання Комісії Україна-НАТО

Як повідомляв Укрінформ, державний секретар США Ентоні Блінкен обговорив у понеділок телефоном з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом кілька ключових питань у сфері безпеки, насамперед ескалацію з боку РФ та накопичення російських сил біля України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-