Верховний Суд почав розгляд позову дружини Медведчука про санкції

Верховний Суд почав розгляд позову дружини Медведчука про санкції

Укрінформ
Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду розпочав розгляд справи за позовом Оксани Марченко стосовно Указу президента від 19 лютого поточного року про застосування санкцій відносно неї.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба суду.

«13 квітня 2021 року Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду розпочав розгляд справи № 9901/74/21 за позовною заявою Оксани Марченко, у якій оскаржено Указ Президента України від 19 лютого 2021 року № 64/2021 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 19 лютого 2021 року «Про застосування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)» у частині введення в дію цього рішення РНБО України, а саме п. 5 додатка 1, відповідно до якого застосовано санкції до позивачки», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Проти Медведчука і Козака відкрили справу про держзраду – депутат

Як зазначається, колегія суддів задовольнила клопотання позивачки про залучення до участі у справі Ради національної безпеки і оборони України та Служби безпеки України як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача. Верховний Суд відклав розгляд справи.

Наступне судове засідання відбудеться 24 травня 2021 року о 14:00.

Як повідомляв Укрінформ, РНБО 19 лютого ухвалила рішення про застосування санкцій до 19 юридичних та восьми фізичних осіб, серед яких народний депутат від ОПЗЖ Віктор Медведчук і його дружина Оксана Марченко. Обмеження ввели у зв'язку з розслідуванням СБУ щодо фінансування тероризму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-