Україна прагне вирішити конфлікт з РФ дипломатичним шляхом - Данілов

Україна прагне вирішити конфлікт з РФ дипломатичним шляхом - Данілов

Укрінформ
Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов наголошує, що Україна прагне розв’язати конфлікт на сході держави насамперед політико-дипломатичним шляхом.

Як передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу РНБО, про це він сказав керівникам дипломатичних представництв країн Європейського Союзу, акредитованих в Україні.

Учасники зустрічі обговорили актуальну безпекову ситуацію в регіоні, зокрема в контексті ескалації російської гібридної агресії на сході України.

Особливий наголос Данілов зробив на тому, що Україна прагне розв’язати конфлікт на сході нашої держави насамперед політико-дипломатичним шляхом.

«В Україні на сьогоднішній день немає плану повертати тимчасово окуповані території військовим шляхом, наше завдання – вирішити конфлікт виключно політико-дипломатичним шляхом. Все інше – це суто інформаційна війна РФ, яку вони ведуть не лише на нашій території, але й в усій Європі», - сказав він.

У цьому контексті боротися з ворожою дезінформацією та пропагандою, за його словами, покликаний нещодавно створений при РНБО України Центр протидії дезінформації.

Данілов також поінформував послів країн ЄС про робочу поїздку Президента України Володимира Зеленського на передові позиції Збройних сил України в Донецькій та Луганській областях.

«Ми не віддамо свою землю», - наголосив Данілов.

Він підкреслив, що українські військові на передовій готові до будь-якого загострення ситуації, а Україна продовжує бути «форпостом для всієї Європи».

Читайте також: Росія використовує поняття «Донбас» як інструмент інформаційної війни – Данілов

Данілов подякував європейським дипломатам за підтримку нашої держави, наголосивши, що протидіяти агресору «без допомоги наших справжніх партнерів нам буде складно», але Україна готова дати достойну відповідь на загрози, які виникають біля її кордону.

Як повідомляв Укрінформ, останнім часом РФ здійснює нарощування військ поблизу державного кордону України на півночі, на сході і півдні, а також у тимчасово окупованому Криму. Крім того, зросла кількість випадків порушення перемир’я на сході України з боку збройних формувань РФ, є втрати серед бійців ЗСУ. Паралельно Росія веде пропагандистську кампанію на виправдання агресії проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-