Кулеба: Україна не є частиною «русского мира» і ніколи не буде

Кулеба: Україна не є частиною «русского мира» і ніколи не буде

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба переконаний, що Україна належить до західного світу демократії й не є частиною «русского мира».

Про це він заявив під час спільної з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом пресконференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Стратегічно Росія повинна зрозуміти, що Україна належить до світу демократії, до західного світу, і Захід не дозволить Росії зруйнувати українську демократію і суверенітет. Це дуже простий меседж, який наші друзі і партнери можуть передати Росії. Україна не є частиною "русского мира" і ніколи такою не вважатиметься", - наголосив Кулеба.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у вівторок перебуває з робочим візитом у штаб-квартирі НАТО у Брюсселі, де бере участь у позачерговому засіданні Комісії Україна-НАТО, на якому обговорюватиметься загострення Росією безпекової ситуації.

Читайте також: Росія перекинула на кордони з Україною найбільше військ з 2014 року - Столтенберг

Останнім часом збройні сили Російської Федерації здійснюють нарощування військ поблизу державного кордону України на півночі, на сході й на півдні, а також в окупованому Криму. Крім того, зросла кількість випадків порушення перемир’я на сході України з боку збройних формувань РФ, є втрати серед бійців ЗСУ. Паралельно РФ веде пропагандистську кампанію на виправдання агресії проти України.

6 квітня також стало відомо, що, окрім стягування військ до українського кордону, Росія почала контрольну перевірку боєготовності армії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-