Україна очікує від НАТО заходів стримування Росії – Кулеба

Україна очікує від НАТО заходів стримування Росії – Кулеба

Укрінформ
Україна очікує від міжнародних партнерів і союзників по НАТО заходів, які стримували б агресивні наміри Росії.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на спільній пресконференції з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом у Брюсселі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На операційному рівні нам потрібні заходи, які б стримували Росію і її агресивні наміри. Це може бути, як зазначив генеральний секретар (НАТО - ред,) новий раунд санкцій, які б підняли ціну агресії для Росії. Це може бути пряма підтримка і зміцнення української обороноздатності, тому що, як ми знаємо, Росія докладає будь-яких зусиль, щоб жодні країни не допомагали Україні в оборонній сфері і щоб у такий спосіб підірвати нашу обороноспроможність», - наголосив Кулеба.

Читайте також: Кулеба після зустрічі зі Столтенбергом: РФ цього разу не зможе застати нас зненацька

Він додав, що деякі заходи видаються «дорогими», однак ціна запобігання конфлікту буде все ж таки нижчою, ніж припинення війни у разі її початку та подолання її наслідків.

«Ми зараз будемо робити все, щоб запобігти підвищення напруженості Росією», - запевнив очільник МЗС.

Як повідомляв Укрінформ, 10 квітня міністр оборони України Андрій Таран заявив, що справжніми цілями нарощування Росією військової присутності поблизу кордонів України можуть бути посилення тиску на Україну з метою примушення до поступок у переговорному процесі та демонстрація готовності до застосування збройної сили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-