Рада проведе пленарне і два позачергові засідання

Рада проведе пленарне і два позачергові засідання

Укрінформ
У вівторок, 13 квітня, у Верховній Раді відбудеться пленарне засідання і два позачергові.

Про це свідчить порядок денний, оприлюднений на сайті Верховної Ради, передає Укрінформ.

На пленарному засіданні народні депутати продовжать розгляд поправок до законопроєкту №2194 «Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин». Як заявив напередодні Голова ВР Дмитро Разумков, парламентарям залишилося близько тисячі поправок, які будуть розглядати орієнтовно до травня.

О 16:00 розпочнеться перше із двох, запланованих на вівторок позачергових засідань. Воно буде присвячене питанням тарифів. Народні депутати планують розглянути проєкти постанов №4590 "Про вжиття невідкладних заходів спрямованих на повернення пільгового тарифу на електроенергію для населення за перші 100 кВт год"; №4609 "Про звернення до Кабінету Міністрів України щодо скасування необґрунтованого збільшення вартості енергоносіїв та введення мораторію терміном на 1 рік на підвищення тарифів на енергоносії" та №4587 "Про звернення до Кабінету Міністрів України щодо вжиття невідкладних заходів з метою зниження ціни на електричну енергію та тарифів на послуги розподілу природного газу".

Читайте також: Річний тариф на газ для населення запрацює з 1 травня – рішення комісії

До розгляду на цьому засіданні також заплановано законопроєкт №4576 "Про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання окремих питань у сфері метрології, надання житлово-комунальних послуг та захисту прав споживачів".

Крім того, парламентарі мають намір розглянути проєкт постанови №4042 "Про вжиття невідкладних заходів спрямованих на забезпечення належної профілактики, діагностики та лікування хворих дітей на цукровий діабет".

О 17:30 має розпочатися друге позачергове засідання Верховної Ради, на якому планується розгляд 12 законопроєктів. Серед них - законопроєкт №5014 щодо окремих питань завершення навчального року; №4636 щодо порядку організації та проведення військового поховального ритуалу; №5187 щодо соціального захисту у разі настання тимчасової непрацездатності.

Також планується розгляд у другому читанні законопроєктів №4475, 4398 та 4399 - щодо кредитів, наданих в іноземній валюті, реструктуризації зобов’язань за такими кредитами та адаптації процедур неплатоспроможності фізичних осіб.

Крім того, передбачено розгляд проєкту закону №4540 "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2".

Серед питань порядку денного - проєкт постанови №4543-П про скасування рішення Верховної Ради від 30 березня 2021 року про прийняття в цілому як закону проєкту закону щодо приватизації об'єктів великої приватизації.

Читайте також: Уряд розраховує отримати ₴12 мільярдів від великої приватизації

Для включення до порядку денного та ухвалення рішення заплановано законопроєкт №5138 "Про внесення змін до п. 3 розділу Х "Перехідні та прикінцеві положення" Закону України "Про повну загальну середню освіту" щодо розширення можливостей для трансформації освітньої мережі та захисту прав учасників освітнього процесу".

На цьому засіданні також передбачено розгляд законопроєктів №4210 «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення процедур оборонного планування» та №4629 «Про внесення змін до деяких законів України щодо окремих питань діяльності ліцеїв та забезпечення доступності повної загальної середньої освіти».

Як повідомлялося, у Верховній Раді з вівторка, 16 березня, триває розгляд поправок до проєкту закону №2194 «Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин». Усього до другого читанні законопроєкту винесено 3128 поправок, депутати від фракції «Опозиційна платформа - за життя» і «Батьківщина» наполягають на їх розгляді. Таким чином, депутати не можуть переходити до інших питань на чергових засіданнях, не завершивши розгляд цього законопроєкту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-