Погрози російських посадовців розвалом України не залишаються непоміченими – Кулеба

Погрози російських посадовців розвалом України не залишаються непоміченими – Кулеба

Укрінформ
Прямі погрози російських високопосадовців про розвал України у разі вступу нашої країни в НАТО свідчать про серйозність намірів Росії щодо збройної ескалації проти нашої держави.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час скайп-включення в ефірі програми «Свобода слова на ICTV».

Дипломат зауважив, що заяви російських високопосадовців про розвал України у разі вступу нашої країни в НАТО є новим елементом в інформаційній роботі Росії.

«Це, безумовно є прямими погрозами. Раніше до такого вдавалися лише герої їхніх шалених ток-шоу і пропагандисти, а зараз ми вже чуємо від російських офіційних осіб прямі погрози. Безумовно, це не залишається непоміченим і свідчить доказом серйозності намірів Росії», - сказав Кулеба.

У відповідь на запитання, чи не можуть заяви про намір України вступити до НАТО спровокувати Росію на введення військ, Кулеба зауважив, що саме існування України як незалежної європейської держави є провокацією для Російської Федерації .

«Я хочу нагадати, що у 2014 році коли Росія незаконно окупувала Крим і розпочала незаконну окупацію Донбасу, відповідно до закону, юридично Україна була позаблоковою державою, і це жодним чином не зупинило агресора.Тому той, хто шукає привід, , безумовно, постійно його шукатиме, а ми маємо шукати свою безпеку і свою посилену обороноздатність», - зазначив Кулеба. .

Читайте також: Стефанішина: Україна очікує посилення санкцій проти Росії у випадку ескалації на Сході

Він висловив переконання, що Україна стане членом НАТО, однак зауважив, що це питання не буде вирішене в найближчі тижні чи місяці, а зараз перед Україною стоїть завдання захисту від російської збройної агресії

«Для вступу в НАТО потрібна одностайна підтримка союзників. Для того, щоб перемогти у боротьбі з російською агресією, достатньо мати надійних перевірених друзів і партнерів, і вони у нас є», - акцентував очільник МЗС.

Як повідомлялося, заступник голови адміністрації президента Росії Дмитро Козак заявив, що реалізація планів Києва щодо вступу в НАТО призведе до до розвалу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-