Світ має приділити більшу увагу провокаціям Кремля і не допустити ескалації - Таран

Світ має приділити більшу увагу провокаціям Кремля і не допустити ескалації - Таран

Укрінформ
Світ має приділити більшу увагу провокаціям керівництва РФ та не допустити ескалації агресії Росії проти України, заявив міністр оборони України Андрій Таран під час розмови з міністром національної оборони Канади Харджитом Саджаном.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство оборони України.

Сьогодні, 12 квітня, відбулася телефонна розмова між міністром оборони України Андрієм Тараном та міністром національної оборони Канади Харджитом Саджаном.

"Міністр національної оборони Канади висловив стурбованість останніми провокативними діями керівництва Російської Федерації, зокрема, демонстративним переміщенням значної кількості військових підрозділів збройних сил РФ з озброєнням та військовою технікою до районів у безпосередній близькості до державного кордону України", - йдеться у повідомленні.

Саджан підтвердив непохитну підтримку Канади суверенітету та територіальної цілісності України та прихильність політико-дипломатичному способу врегулювання збройного конфлікту, якого дотримується Україна.

У свою чергу, Таран поінформував співрозмовника, що Росія ігнорує мирні ініціативи України в рамках Тристоронньої контактної групи, а у результаті збройних провокацій російських найманців на лінії розмежування у Донецькій та Луганській областях України продовжують гинути та зазнавати поранень українські захисники.

Читайте також: Блінкен і Столтенберг обговорили агресивне скупчення військ РФ біля України

«В актуальних умовах, що склалися, Україна закликає міжнародну спільноту приділити більшу увагу провокаціям керівництва РФ, посилити відповідний дипломатичний та економічний тиск та не допустити відкритої агресії Росії проти України», - наголосив Таран.

Міністр оборони України подякував канадському колезі за допомогу у процесі реалізації оборонної реформи та розвитку співробітництва Міністерства оборони і Збройних Сил України з євроатлантичними інституціями міжнародної безпеки.

«Ми вдячні уряду Канади за принципову, щиру та всебічну підтримку України у протистоянні російській агресії. У цьому переконують наші постійні контакти з Оттавою, інтерес Канади щодо безпекової ситуації в зоні проведення ООС та її ключова участь у реформуванні та нарощувані спроможностей Збройних Сил», - зазначив Таран.

Читайте також: Перекидання військових РФ до кордонів України триватиме до кінця квітня – розвідка

Як повідомляв Укрінформ, 10 квітня Андрій Таран заявив, що справжніми цілями нарощування Росією військової присутності поблизу кордонів України можуть бути посилення тиску на Україну з метою примушення до поступок у переговорному процесі та демонстрація готовності до застосування збройної сили.

Фото: МОУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-